Hirdetés
. Hirdetés

Nem fellebbez a Microsoft

|

Elfogadta az Európai Bíróság döntését a Microsoft. Ezzel elismerte, hogy visszaélt piaci helyzetével.

Hirdetés

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója hétfőn bejelentette, hogy az Európai Bíróság döntésével összhangban könnyebbé és olcsóbbá teszi konkurens cégek számára, hogy hozzákapcsolják termékeiket egyes MS-szoftverekhez. Konkrétan hozzáférhetővé teszi nyílt forráskódú fejlesztők számára a munkacsoport-szerverek interoperabilitási információit. A munkacsoport szerver operációs rendszerek szegmensben a Microsoft piaci részesedése 70 százalékos.

Ezekért az információkért az érintett vállalatoknak egyszeri, 10 ezer eurós díjat kell majd fizetniük a Microsoftnak, és nem bevétel-arányos díjat a kifejlesztett szoftver nyomán, mint eddig. A redmondi vállalat közleményben jelentette be, hogy nem fog fellebbezni a Bíróság szeptemberben hozott döntése ellen. Ezzel kilenc évnyi harc ért véget az Európai Bizottság (EB) és a Microsoft között.

Annak ellenére, hogy a Microsoft EB-vel folytatott trösztellenes harca vereséggel zárult (nem úgy, mint több esetben az Egyesült Államokban), a rivális cégek számára még korai lenne ünnepelniük. Mint a Financial Times kommentárjában fogalmaz, "a nyílt keménykedést ezúttal megbüntetik, de a konkurencia ne számítson arra, hogy a Microsoft ettől megszeppent. Az iskolaudvaron kívül, amikor a tanító néni nem néz oda, továbbra is a Microsoft a főnök a grundon."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.