Hirdetés
. Hirdetés

Nem kell a Windows 10, sokan ragaszkodnak a Windows 7-hez

|

Februárban szinte teljesen megállt a támogatását vesztett operációs rendszer piaci részesedésének a csökkenése.

Hirdetés

Hirdetés

Decemberben és januárban még úgy tűnt, hogy gyorsan csökkenni fog az elkövetkező időszakban a Windows 7 operációs rendszer használati aránya a PC-tulajdonosok körében, mivel ebben az időszakban a felhasználók tömegei tértek át a Windows 7 támogatásának a megszűnése miatt - a még mindig nagyon népszerű szoftver január 14-én kapta meg az utolsó biztonsági javításokat - a Windows 10-re.

Ami a konkrét számokat illeti, a Windows 7 piaci részesedése ebben az időszakban 29,57 százalékról 25,56 százalékra csökkent a NetMarketShare adatai szerint, így aztán joggal lehetett arra számítani, hogy folytatódni fog az operációs rendszer zuhanórepülése. Márpedig a februári statisztikai adatok azt mutatják, hogy a Windows 7 megmaradt tábora nagyon is ragaszkodik kedvenc rendszeréhez, amelynek a részesedése csupán 0,36 százalékponttal, csökkent, és február végén 25,2 százalékon állt.

Ez rossz hír a váltásban érdekelt Microsoftnak, de a koronavírus járvány által sújtott PC-piaci szereplőknek is, mivel a Windows 10-re való migráció az új PC-vásárlások egyik legnagyobb hajtóereje manapság.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.