Hirdetés
. Hirdetés

Nem kerülhetjük el az új Edge böngészőt

|

A Microsoft megkezdte a Chromium alapú új böngészőváltozat általános terjesztését a Windows 10 PC-kre. Az utca azonban egyirányú, ha váltunk, az új verzióról nem léphetünk vissza a régi Edge-re.

Hirdetés

A Microsoft a korábban vázolt fejlesztési stratégiájához igazodva megkezdte az "új" Microsoft Edge böngésző széleskörű terjesztését a Windows 10 PC-kre. Januárban kezdődött a PC-k frissítése az új Edge-re. Első lépésben az 2018. áprilisi Windows 10-kiadás (v. 1803) PC-i kapták meg a szoftvert, mostantól pedig a frissebb kiadásokat is utoléri az új böngésző.

Hirdetés

Ettől fogva ez a hivatalos Microsoft Edge, a régi változatra pedig "öröklött" Edge-ként hivatkozik a Microsoft. Az új verzió Chromium alapon fut, és nagyon jó program, bár egyelőre érthetetlenül gyengélkedik bizonyos területeken (ilyen például az előzmények felhőbe mentése).

Az új böngészőt a Windows Update a KB4541301, KB4541302 és KB4559309 frissítésekben terjeszti. Az utca azonban egyirányú, vagyis ha telepítettük, onnan már nincs visszalépés az "öröklött" Edge-re. Igaz, erre nem is nagyon van szükség, hiszen az új változat importálja a kedvenceket, a jelszavakat és a többi fontos adatot a régiből.

Az Edge beállítása roppant egyszerű, és mivel Chromium alapú, a Chrome bővítményeit is használni tudjuk hozzá.

Volt idő, amikor a Microsoft Internet Explorer uralta a böngészőpiacot. Az Edge soha sem tudott ilyen rangot elérni, és jelenleg mindössze két százalékos felhasználói táborral rendelkezik.

Ha az új verzió minden Windows 10 PC-re felkerül, a felhasználói szám nyilván megugrik. Hogy mennyire, az attól függ, hogy hányan adnak neki egy esélyt, és hányan tartanak ki inkább a megszokott böngészőjük mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.