Hirdetés
. Hirdetés

Nem lelkesedünk a Windows 8-ért

|

A Windows 7-hez képest az új rendszert ötödannyian telepítették a megjelenése előtti időszakban.

Hirdetés

Habár Bill Gates lelkesedik a Microsoft új platformjáért, a világot egyelőre a jelek szerint nem hozta lázba a heteken belül megjelenő Windows 8. Az előzetes tesztverziókat, illetve az RTM 90 napos próbaváltozatát ugyanis ötödannyian telepítették, mint anno ugyanezen megjelenés előtti időszakban a Windows 7-et. A Net Applications adatai alapján míg a Windows 7 egy hónappal a rajtja előtt a felhasználók 1,66 százalékánál volt telepítve, addig a Windows 8 esetén ugyanez az arány mindössze 0,33 százalék. Vagyis 10 ezer PC közül jelenleg csak harminchármon fut a redmondiak új rendszere.

 



A két rendszer közötti olló ráadásul folyamatosan tágul. Három hónappal ezelőtt ugyanis még csak négyszeres volt a különbség a Windows 7 javára. Pedig a Microsoft mindent megtett a hasonló sikerért: mindkét esetben két tesztverziót adtak ki, mint ahogy a próbaverziós RTM is közös pont. Mindennek ellenére nem feltétlenül kell még a Windows 8-nak borús jövőt jósolni, hiszen a redmondiak eddigi legolcsóbb operációs rendszeréről beszélhetünk, ami egy lökést adhat a platformnak.

 



A Gartner elemzői azonban szkeptikusak e tekintetben. A szervezet ugyanis azt javasolta ügyfeleiknek, hogy ha tudják, akkor ne vegyék figyelembe a Windows 8-at s előrejelzésük alapján az új rendszer csak 20-25 százalékos részesedést érhet el a céges felhasználók körében. Ezt erősítik az elmúlt egy hónap adatai, augusztus eleje óta ugyanis az új platformot már birtokba vehették a nagy felhasználók és a mennyiségi licencvásárlók. Az érdeklődés azonban itt is lanyha: a rendszer részesedése az elmúlt két hónapban mindössze 0,03, illetve, 0,08 százalékot tudott gyarapodni, miközben a Windows 7 anno 0,3 és 0,4 százalékos növekedést ért el.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.