Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz negyedik mobilszolgáltató

|

Ítéletet hirdetett a Kúria a 900 MHz-es frekvenciaárverést lezáró hatósági határozattal kapcsolatos perben, helyben hagyva a Fővárosi Törvényszék döntését.

Hirdetés

Keddi ítéletével a Kúria helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék 2012. szeptember 17-én kihirdetett döntését, amellyel hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatát. A döntés azt jelenti, hogy az MPVI Zrt. nem kezdheti meg szolgáltatását.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala 2011. augusztus 4-én hirdetett árverést, amin a győztes a Magyar Posta Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. által alkotott konzorcium lett.

Ezt követően a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez a jogerős határozat egyes rendelkezései ellen. A Törvényszék a tavaly ősszel meghozott, jogerős ítéletével az árverést lezáró határozat egészét hatályon kívül helyezte.

Az, hogy mi lesz a sorsa az állami mobiltársaságnak, még nem tudni, az MPVI az MTI-vel azt közölte: a társaság tulajdonosai megvizsgálják, hogy a bírósági döntés után milyen lehetőségeik vannak. Az biztos, hogy az NMHH-nak vissza kell fizetnie az elnyert frekvenciáért kifizetett 10 milliárd forintot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.