Hirdetés
. Hirdetés

Nem lesz Radeon a mobilokban

|

Az AMD megtartja a technológiáját, és nem ad rá licencfeltételeket a mobilgyártóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a videokártyák piaca hamarosan ismét egyensúlyba kerülhet, bár ez már nem a tényleges kártyáknak köszönhető, amiket a PC-kbe építünk be. Miután az AMD gyakorlatilag bezsebelte a teljes konzolpiacot, furcsa volt azt hallani az NVIDIA-tól, hogy őket ez nem érdekli, főleg, hogy nem éppen remekeltek pénzügyileg. 

Azóta a helyzet változott, az NVIDIA pedig teljesen más taktikát folytat, mint az AMD. Az NVIDIA úgy döntött, figyelmen kívül hagyja a konzolpiacot, és a Kepler architektúrát licencmegállapodások keretében odaadja az okostelefonok gyártóinak. 

Az AMD nemrég arról adott hírt, hogy egyáltalán nem terveznek hasonló lépést végrehajtani. A Radeon tehát megmarad a PC-kben és a konzolokban, az AMD pedig a saját tervei szerint készíti el a lapkáit. A két nagy rivális ezzel más utakra lép, legalábbis részben. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.