Hirdetés
. Hirdetés

Tovább hízik a Chrome

|

A Google böngészője júliusban rekordmértékben növelte felhasználói táborát, és ma már túl jár a kétharmadon.

Hirdetés

Hirdetés

A Chrome júliusban tovább növelte felhasználói részarányát, és 2016 óta a legnagyobb havi bővülést produkálta.

A Net Applications jelentése szerint a Chrome múlt hónapban 2,3 százalékos növekedéssel 68,6 százalékra erősödött, ami új rekord a Google böngészőjének történetében. Mindez azt jelenti, hogy a Chrome bekebelezte a piac kétharmadát.

Ilyen eredményt csak a Microsoft Internet Explorere  mondhatott magáénak sok évvel ezelőtt, mikor ugyanolyan egyeduralkodó volt, mint ma a Chrome. Ám 2016-ban az IE11-re történő továbbfejlesztés erőltetésével a Microsoft súlyos csapást mért a böngésző felhasználói táborára, ami pár hónap alatt 16 százalékot csökkent, míg a Chrome-é több, mint 20 százalékot erősödött. Azóta nincs megállás, és ha a tendencia folytatódik - márpedig semmi jel az ellenkezőjére -, év végén a Google böngészője elérheti a 70 százalékot, 2020 végére pedig a 75 százalékot.

Ami a mezőny további részét illeti, júliusban a Firefox 7,7 százalékra csökkent, a Microsoft párosának (IE, Edge) együttvéve 13,2 százalékra futotta, az Operának be kellett érnie 1,4 százalékkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.