Hirdetés
. Hirdetés

Német ügyészek szállták meg a Magyar Telekom anyavállalatát

|

A német ügyészség a múlt héten házkutatást tartott a Magyar Telekom tulajdonosánál, a Deutsche Telekomnál. A nyomozók a magyar leányvállalat üzleti könyveiben talált szabálytalan kifizetések miatt szállták meg a DT bonni épületét.

Hirdetés

A hírt a Deutsce Telekomnál is megerősítették, a Magyar Telekom viszont tudomásunk szerint egyelőre sem befektetői közleményt, sem sajtóközleményt nem adott ki a múlt heti fejleménnyel kapcsolatban.

Úgy tudni, a német vizsgálat tárgyát a Magyar Telekom macedóniai és montenegrói leányvállalatai által kötött tanácsadói szerződések képezik. Korábban a Pricewaterhouse-Coopers könyvvizsgáló cég nem volt hajlandó aláírni a magyar cég 2005. évi pénzügyi mérlegét "gyanús kifizetésekre" hivatkozva.

A könyvvizsgáló cég szerint a jelentős összegű kifizetésekkel szemben nem állt megfelelő szolgáltatás.

A Magyar Telekom a White & Case közreműködésével korábban vizsgálatot folytatott az ügyben. Akkor egyébként azt a megállapítást tette a jelentést elkészítő Audit Bizottság és jogi tanácsadója, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a montenegrói szerződésekkel kapcsolatban "elégtelenek a bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a négy tanácsadó szerződés alapján történt hozzávetőlegesen 7 millió euró kiadás törvényes üzleti célokat szolgált" és "meggyőző bizonyítékok vannak arra, hogy ezen kiadások törvénytelen célokkal kapcsolatosan történtek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.