Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi minősítést kapott az Invitel

|

Hazánkban elsőként az Invitel nyerte el az üzleti távközlési szolgáltatók közül a ma még egyedinek számító, MEF CE 2.0 nemzetközi minősítést.

Hirdetés

A szervezet döntése fontos állomást jelent az Invitel évek óta zajló hálózatfejlesztési programjában. A tanúsítvány eredményeként a vállalat elsőként tud a hazai piacon, elsősorban a nagyvállalatok, valamint államigazgatási ügyfelei számára, olyan minősített, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat kínálni, mint a valódi hálózati teljesítménymonitorozás vagy a részletes hibaelemzés - a fejlettebb ügyfélkiszolgálás érdekében.

Magyarországon az Invitel az elsők között épített ki Carrier Ethernet (Szolgáltatói Ethernet) hálózatot, és elsőként szerezte meg a MEF minősítését 8 különböző típusú szolgáltatására. A MEF (Metro Ethernet Forum) egy nemzetközi szakmai szervezet, mely auditált paramétereket vár el és rögzít a Carrier Ethernet technológia számára. Jelenleg több mint 220 taggal rendelkezik, többek között a távközlési szolgáltatók, hardware és software gyártók, illetve minősítő szervezetek köréből (példaként említhető az AT&T, a China Telekom, a Cisco, az Ericsson és a Fujitsu). Az Invitel tagja a tekintélyes szakmai szervezetnek, így közvetlen hozzáféréssel rendelkezik a MEF által kiadott műszaki specifikációkhoz és szabványokhoz, melyeknek teljes mértékben meg is felel. A tanúsítás jelentőségét aláhúzza, hogy jelenleg 20 országban, az internetszolgáltatók csak 10 százaléka rendelkezik valamilyen MEF minősítéssel, ráadásul ezen belül csupán kevesebb, mint 10 szolgáltató nyerte el ezidáig a CE 2.0 minősítést világszerte. A sikeres tanúsítást egy rendkívül szigorú audit előzte meg, melynek során a MEF szakemberei több mint 600 tesztet hajtottak végre az Invitel hálózatán. A 2012-ben megjelent CE 2.0. egy új generációs Carrier Ethernet, mely nagyban kibővíti a CE 1.0 szolgáltatásait.

 

A szigorú nemzetközi szabványoknak megfelelő Carrier Ethernet hálózatához az Invitel mostantól vadonatúj szolgáltatást is biztosít ügyfelei számára: a teljesítménymonitorozás által minden nyomon követhető és jobban átlátható lesz, továbbá a szolgáltatás része a részletes hibaelemzés is, a fejlettebb ügyfélkiszolgálás érdekében.

 "Nagy eredmény, hogy a hazai szolgáltatók között elsőként szereztük meg ezt a rangos nemzetközi minősítést, ami az Invitel Magyarországon egyedülálló Carrier Ethernet hálózatfejlesztési programjának elismerése. A fejlesztésnek köszönhetően már országszerte 140 településen érhető el ez a jövőbemutató megoldás, így vállalatunk akár több tízezer üzleti ügyfél számára nyújthatja az újonnan bevezetett szolgáltatást. A fejlesztés keretében természetesen sok meglévő hálózati eszköz modernizációjára is sor került." - nyilatkozta Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel hálózatfejlesztési programja nem merül ki a Carrier Ethernet megoldás bevezetésében: az elmúlt évekhez hasonlóan a szolgáltató továbbra is nagy hangsúlyt fektet hálózati infrastruktúrájának folyamatos fejlesztésére, hiszen a vállalati ügyfelek számára nyújtott megoldások többségéhez ez biztosítja a zavartalan és kifogástalan elérést. A vállalat jelenleg a HVG besorolása szerinti TOP 500 cég telephelyeinek több mint négyötödét fedi le közvetlenül saját nagy sávszélességű hálózattal, nem véletlen tehát, hogy számos jelentős hazai vállalat az Invitel hálózati infrastruktúráját veszi igénybe. A vállalat kiterjedt hálózata segítségével, emellett számos más telekommunikációs szolgáltató cég számára is biztosítja az alap-infrastruktúráját.

Az Invitel célkitűzése, hogy a magyar települések többségében közvetlen elérést biztosító technológiájával legyen jelen. Mindezt jelentős mértékben elősegítette a tavalyi évben kivitelezett nagy volumenű beruházás, melynek keretében számos új mikrohullámú rádiós bázisállomás is kiépítésre került. Az Invitel jelenleg több mint 350 bázisállomással rendelkezik, melyeken keresztül a társaság több mint 3800 üzleti szolgáltatást nyújt nem optikával bekötött ügyfelei számára.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.