Hirdetés
. Hirdetés

Nemzetközi rendezvénnyé vált a Hacktivity

|

Szeptember 18-19-én lesz a Dürer Kertben a Hacktivity 2010 konferencia.

Hirdetés

Két nap, 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning, egy kerekasztal vita, Wargame, Capture the Flag, Hack the Vendor játékok nyereményekkel, Wall of the Sheep, Hardver workshop Mitch Altman-nal, egész nap sör, hot-dog, pizza, jó beszélgetések, falmászás és este fergeteges buli. Körülbelül így lehetne leírni egy mondatban a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény 2010-es évi programját.

A szervezők azt ígérik, hogy az esemény rendkívül sokszínű lesz. A szombati keynote speaker nem más mint Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja a magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét. Vasárnapi keynote speakerünk "FX" Lindner a "Hogyan Lopjunk Kontinenst" hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon. Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, és új vírusszakértő Robert Lipovsky is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból. Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a Wi-Fi hotspot „használat", az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Az előtérben mindeközben játszhatnak a kihívásokra vágyó résztvevők egyénileg és csapatokban is. Újra lesz „Wargame", azaz betörési teszt gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly nagy sikerű „Hack The Vendor" játék is folytatódik újabb gyártókkal a ringben. A játék lényege, hogy szponzori felajánlások jóvoltából a résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni. A cél, hogy nem megszokott módon hívják fel a szakértők figyelmét a gyártók valamely termékére, és persze a szerencsés hacker tehetségére. Idén először új csapatjátékokkal is előrukkolnak! A „Capture the Flag" alapkoncepciója a feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött.

Ezenkívül egy nyugis sarokban hardver workshopot tart Mitch Altman! Mitch, akit bátran nevezhetünk hardver hackernek, San Francisco-ból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket.

Persze nem maradhat el a szokásos kikapcsolódás és buli sem, a kancellar.hu mászófallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party italtúrával és rock koncertekkel.

A hír a Computerworld biztonság rovatában is megjelent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.