Hirdetés
. Hirdetés

.NET támogatás Linuxon

|

A Mono 1.2 támogatja a Windows.Forms API felületet és a Microsoft .NET fejlesztői keretrendszer grafikus felhasználói felületét.

Hirdetés

A Mono 1.2 verziója előrelépést jelent a Novell által támogatott Mono projekt bővítésében a .NET Framework 2.0 verzióval való kompatibilitás felé vezető úton. A Mono 1.2 már támogatja a Microsoft Windows Forms API felületet, így könnyebbé válik a .NET-alapú kliensoldali alkalmazások migrálása Linux rendszerre. További fejlesztések is helyet kaptak az új verzióban, mint például a virtuálisgép-frissítések és a fejlett Java támogatás. Javult a teljesítmény, a memória-felhasználás, a stabilitás és számos .NET 2.0 szolgáltatás támogatása is. A hagyományos Microsoft-megoldásokat használó fejlesztők a Mono keretrendszer új verziójával meglévő tapasztalataikra alapozva elérhetővé tehetik .NET munkaállomás- és kiszolgáló-alkalmazásaikat a gyorsan növekvő Linux piac számára.

A Mono teljes mértékben támogatja a Windows.Forms API felületet, a Microsoft .NET fejlesztői keretrendszer grafikus felhasználói felületét, így a szakemberek egyszerűen átalakíthatják meglévő Microsoft-alapú kliensalkalmazásaikat úgy, hogy azok Linux alatt is használhatók legyenek. Mindemellett az alkalmazások átviteléhez szükséges idő és munka is jelentősen csökkenthető. A Windows.Forms képességek Mono projektbe építésével a vállalati informatikai és a független szoftverszállító fejlesztők számára nemcsak az válik lehetővé, hogy több operációs rendszeren használhassák meglévő .NET alkalmazásaikat, de segítségével új, Linux-alapú munkaállomás-alkalmazásokat is fejleszthetnek. A SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszer, mely idén júliusban került piacra, számos új Mono alapú Linux munkaállomás-alkalmazást tartalmaz, többek között a Banshee zenelejátszót, az F-spot fényképkezelő programot, valamint a Beagle asztali keresőprogramot.

A Mono projektről

A Mono projekt egy nyílt forrású, a Novell által támogatott kezdeményezés a Microsoft .NET fejlesztői keretrendszer Linux verziójának kifejlesztésére. Célja, hogy lehetővé tegye a Linux- és UNIX-fejlesztők számára többplatformos .NET alkalmazások fejlesztését és közzétételét. A Mono 1.2 verziója teljes körűen támogatja a .NET 1.1 verzióját, és részben a 2.0 verziót is. A Window.Forms API támogatásán kívül a Mono 1.2 számos továbbfejlesztett szolgáltatást is tartalmaz, többek között a C# 2.0 teljes támogatását és a .NET 2.0 API általános és jelentős frissítéseit. A Mono keretrendszer számos platformot, többek között a Linux, a Mac OS X, a Solaris, a BSD és a Windows platformokat, és számos hardvermegoldást, például az x86, az AMD 64, az IA- 64 (Itanium 2), az EMT 64, a PowerPC, az ARM, az s390 és S390x, a SPARC és SPARC v9 megoldásokat, illetve több programnyelvet is támogat. A fejlesztők a www.mono-project.com/downloads címen tölthetik le a Mono keretrendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.