Hirdetés
. Hirdetés

Netes műholdakkal teríti be az eget az Amazon

|

Háromezer műhold segítségével biztosítanának a Föld minden részén nagysebességű internet-hozzáférést.

Hirdetés

Hirdetés

Az Amazon.com megerősítette, hogy több, mint háromezer műholdból álló hálózatot hoz létre nagysebességű internet szolgáltatására.

A projekt célja az, hogy kis késleltetésű, gyors, szélessávú kapcsolatot biztosítson a földgolyó olyan pontjain, ahol nem áll rendelkezésre szélessávú internet-hozzáférési lehetőség. A projekt részleteit az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesületnél (International Telecommunication Union) is iktatták.

Az Amazon műholdas programjának komoly riválisai vannak, ugyanis az Elon Musk vezette SpaceX és az Airbus támogatását élvező OneWeb is hasonlóban töri a fejét. Februárban az OneWeb már fel is bocsátotta első hat műholdját.

Az említett cégeken kívül mások is az új piac meghódítására törnek. A LeoSat Enterprises és a Canada's Telesat például olyan adathálózat kiépítésén dolgozik, amely ezernyi apró műholdból áll: ezek a hagyományos távközlési műholdaknál alacsonyabb röppályán keringenek a Föld körül, és a kisebb távolság miatt a lézertechnológiát is használni tudnák.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.