Hirdetés
. Hirdetés

Netes szigor Indiában

|

Csaknem 20 weblapot, elsősorban blogokat tett elérhetetlenné az indiai kormány, mely szerint az oldalakon a terroristák kommunikálnak egymással.

Hirdetés

Az indiai szolgáltatók a hétvégén kapták meg a kormányzat utasításait, melyek alapján 20 URL elérhetőségét kellett megakadályozniuk. Bloggerek egy csoportja BloggersCollective néven közös mozgalmat indított, mely az indiai kormány blokkolási lépéseit kíséri figyelemmel és megpróbál nyomást gyakorolni a döntést meghozókra a lépés visszavonása céljából.

Az indiai 2000-es Információtechnológiai törvény értemében minden weblap elérése leállítható, ha az gyűlöletkeltő, erőszakos, terroista vagy pornográf tartalmat hordoz. A kormány még 2003-ban felállította a CERT-IND (Indian Computer Emergency Response Team) központot, mely a weblapok tiltását és megfigyelését végzi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.