Hirdetés
. Hirdetés

New York: PC helyett írógép

|

A New York-i Rendőrség közel 1 millió dollár értékben vásárol írógépeket a következő három évre - PC-k helyett ezeket használják majd az irodákban.

Hirdetés

 

Manapság a modern irodákban a gyártók legújabb energiatakarékos, "zöld" rendszerei közül választanak. Ilyen például a Fujitsu 0 wattos PC-je és monitora is, amelyeket már tavaly nyáron és idén tavasszal bemutattak.  

 

Ma már a legtöbb ember számára az írógép maximum valami olyasmit jelent, ami egy valamilyen úton romantikus, antik technológia, amelyet az előző korosztály novellák írására használt. Mindenesetre semmiképpen sem modern, professzionális irodai felszerelésnek számít - sőt, semmiféle formában nem számít mai irodai kelléknek.

 

300erniepyletypewriter.jpg

 

A NY Post értesülései szerint azonban a New York-i Rendőrség (New York Police Department) alkalmazottai abban a helyzetben találták magukat, hogy ahelyett, hogy modern PC-kkel szerelnék fel az irodákat, közel 1 millió dollár értékben írógépeket vesznek.

 

A fentebbi forrás szerint a város 982 269 dollár (190,5 millió forint) értékű szerződést kötött a new jersey-i Swintec-kel, amely több ezer új, manuális és elektronikus írógépet szállít majd a rendőrség irodáiba a következő három évben. További 99 570 dollárt (18,5 millió forint) költenek a meglévők fenntartására.

 

Noha a letartóztatásokról készülő jelentéseket számítógépen írják, az ingtatlanokat, tulajdont, vagyontárgyakat és bizonyítékokat tekintve a régi módi utat kell választaniuk a rendőröknek. Akik egyébként - mint mondták a CNN-nek - idejük nagy részét azzal töltik, hogy új szalagokat keresgélnek a gépekhez.

 

swintec-thumbs-up-rm-eng_1.jpg

 

Az alkalmazottak egyébként indigós papírra írnak, hogy több példányuk legyen, és csak a szerencsések jutnak elektronikus írógéphez. Valamilyen szemszögből ez akár vicces is lehet, azonban valójában nagyon szomorú - elvégre az Amerikai Egyesült Államokról van szó, a világ egyik legnagyobb városáról, New Yorkról.

 

Önök mikor láttak utoljára olyan helyet, ahol írógépet használtak mindennapi munkára? Egyáltalán... mikor láttak utoljára írógépet?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.