Hirdetés
. Hirdetés

Nincs napirenden a Windows 7 SP2

|

A Microsoft egyelőre nem akar egy újabb szervizcsomagot kiadni a 2009-es operációs rendszeréhez.

Hirdetés

A világ közvéleménye - legalábbis a Microsoft termékeinek a rajongói - a Windows 8 érkezésére figyelnek, és a jelek szerint így tesznek a redmondi szoftvercég szakemberei is. A brit Register névtelen informátorának a beszámolója alapján legalábbis nem tervezik, hogy egy nagyobb szervizcsomagot adjanak ki a Windows 7-hez, inkább havi frissítéssel próbálják azt naprakészen tartani. Az SP2 témája egyébként már augusztus óta terítéken van, annál is inkább, mivel a Microsoft szabályzata alapján egy termék támogatása "a következő szervizcsomag kiadását követően 24 hónappal vagy a termék támogatási életciklusának lejártával szűnik meg, attól függően, hogy melyik következik be először".

 



A 2009-ben megjelent rendszer esetén az általános terméktámogatás záró dátuma 2015. januárja, amelyet követően nem érkezik majd frissítés a Windows 7 rendszerekhez. Az SP2 mindezt kitolhatná 24 hónappal, azaz ha 2013 nyarán hirtelen kopogtatna a frissítés, akkor a termékciklus vége is 2015 közepére tolódna ki. A kérdés már csak az, hogy a Microsoft mennyire akarja a Windows 7 pozícióit erősíteni és mennyire akarja az embereket átterelni az új rendszerére. Persze elképzelhető, hogy a Register információ végül tévesnek bizonyulnak, és a Windows 7 is megkapja majd az új szervizcsomagját, végső soron még a Vistának is járt egy SP2.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.