Hirdetés
. Hirdetés

Nincs show a Schneider Electric nélkül

|

Átfogó felügyeleti rendszer garantálja a tökéletes koncertélményt Las Vegas egyik legnagyobb szórakoztatóközpontjában.

Hirdetés

A fényűző és állandóan nyüzsgő Las Vegas mindig tartogat meglepetéseket. A város a szórakozás végeláthatatlan forrása, ahol nemcsak a rivaldafényben, de a színfalak mögött is a maximumot kell nyújtani a közönségnek. Nem képez kivételt ez alól a 650 ezer négyzetméteres, akár 20 ezer ember befogadására képes Las Vegas-i T-Mobile Arena sem. A létesítmény évente mintegy 160 nagyszabású eseménynek ad otthont, köztük a szeptember 21-22-én megrendezésre kerülő iHeartRadio Music Festivalnak, ahol többek között olyan híres előadók lépnek fel idén, mint Justin Timberlake, Jack White, Carrie Underwood vagy Mariah Carey. Egy ilyen volumenű rendezvény gördülékeny és biztonságos kiszolgálásához megfelelő technika és infrastruktúra szükséges, amelyet a Schneider Electric épületautomatikai és energiamenedzsment-megoldásai biztosítanak, miközben 18 százalékos költségmegtakarítást tesznek lehetővé.

Hirdetés

A T-Mobile Arena adottságainak köszönhetően változatos típusú eseményeknek ad otthont. A létesítmény a koncertek, díjátadók, showműsorok mellett különféle sporteseményeknek is helyszíne, legyen szó bokszról, ketrecharcról, jégkorongról vagy kosárlabdáról. Ezek lebonyolítása különféle üzemeltetési szolgáltatásokat követel meg. A látogatók számára a parkolástól és a hatékony beléptetőrendszertől kezdve a nézőtér, illetve a VIP páholyok kiszolgálásán át az alapvető szükségleteket kielégítő mosdókig és büfékig. Míg a fellépőknek elengedhetetlen a megfelelő öltöző, illetve a profi és egyben üzembiztos színpadtechnika (fény, hang, effektek stb.). Ahhoz pedig, hogy mindenki kényelmesen és biztonságban érezze magát, illetve jól szórakozzon, a színfalak mögött olyan nélkülözhetetlen funkciókat kell működtetni és felügyelni, mint a hűtés, a fűtés, a megfelelő világítás vagy a biztonsági és informatikai rendszerek. Mindez a különböző eszközök, szoftverek és berendezések végeláthatatlan sorának tökéletes összhangját feltételezi.

Az átláthatóság tükrében
Ahhoz, hogy ez a bonyolult gépezet tökéletesen működjön, a tervezőknek és építtetőknek egy olyan rugalmas, fejlett és átfogó irányítási rendszerre volt szükségük, amely mintegy szürke eminenciásként a háttérből felel az épület működéséért, és képes alkalmazkodni a változatos körülményekhez. Így esett a választás a Schneider Electric EcoStruxure platformjára, amely több száz, az internethez csatlakoztatott és egymással kommunikáló eszközt kezel egy központi rendszerben, és a tőlük érkező információkat feldolgozva jól értelmezhető formában ad visszajelzést az épület állapotáról az üzemeltetőknek.

Egy kétnapos fesztivál margójára
A szeptemberi zenei fesztivál, illetve az egyéb hasonló rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához számos komponenst kell egyszerre működtetni, nyomon kísérni az állapotukat, valamint az esetlegesen felmerülő problémákra, nem várt helyzetekre azonnal reagálni, és beavatkozni a rendszerbe. Néhány példa ezek közül:

  • Több tízezres embertömegnél különösen fontos, hogy megfelelő legyen a fűtés, a szellőztetés vagy a légkondicionálás. A SmartStruxure Lite helyiségvezérlők és a Power Logic mérők folyamatosan figyelik a levegő minőségét, valamint a fűtő, szellőztető, légkondicionáló berendezéseket és a világítási rendszereket, így garantálva a fellépők és a nézők komfortérzetét.
  • A nagy teljesítményű, megbízható áramszolgáltatás legalább ennyire alapvető a létesítményben, amelyet a Square D® LV QED kapcsolóelemek tesznek lehetővé.
  • A hálózatban persze előfordulhat áramkimaradás, az azonban megengedhetetlen, hogy ez a műsorokat is érintse. A teljes villamos infrastruktúra kiépítése során ezért a Schneider Electric számos szünetmentes tápegységet telepített. Az MGE Galaxy technológia kiküszöböli a váratlan áramkimaradásokat, és energiát szolgáltat a működés szempontjából kiemelt fontosságú berendezéseknek, így például a kivetítőknek.
  • A biztonság megteremtése szintén elsődleges, úgy a sztárfellépők, mint a közönség számára. Ehhez pedig minden pillanatban figyelemmel kell kísérni az emberek mozgását, amit a korszerű videós felügyeleti rendszer tesz lehetővé Pelco VideoXpert és Pelco Sarix kamerákkal.
  • A személyzet, az előadók és a nézők biztonságát szolgálja az Andover Continuum Access Control kártyás hozzáférési rendszer is, amely csak az engedéllyel rendelkezőknek engedi kezelni a vezérlőket és a munkaállomásokat.
  • A magas színvonalú kiszolgáláshoz komoly informatikai hátteret is biztosítani kell, amelyhez az optimális környezeti feltételek megteremtéséhez is szükség van. A számítógépes helyiségekben így a Schneider Electric UniFlair Perimeter Cooling technológiája biztosítja a megfelelő hőmérséklet és páratartalom fenntartását.

Mindennek a lelke
Az EcoStruxure Building rendszer elemei nemcsak a közönségnek és a fellépőknek, de az épületüzemeltetőknek is magasabb színvonalú élményt biztosítanak. A teljes körű felügyeleti és irányítási platform használatával jól nyomon követhető az energiafogyasztás többek között azáltal, hogy a rendszer értesítéseket küld az illetékeseknek a náluk lévő mobilkészülékekre, valamint lehetővé teszi eltérő épületenergetikai és -menedzsment beállítások használatát rendezvények, illetve "üres napok" esetére. A T-Mobile Arena ennek köszönhetően 12 hónap alatt közel 18 százalékos megtakarítást ért el.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.