Hirdetés
. Hirdetés

Nincs telefon és internet Kispesten

|

A fővárosi banki tranzakciók is akadoznak az éjjeli kispesti távközlési törzskábel-lopások miatt - közölte hétfőn a Magyar Telekom.

Hirdetés

A társaság illetékese elmondta: szakemberek legelőször a tranzakciós rendszert állítják helyre, ám azt nem tudta megmondani, hogy mikorra lesz újra teljesen használható a hálózat. Hétfőre virradó éjjel Kispesten lopás miatt rongálódott meg 36 távközlési törzskábel, aminek következtében az érintett terület 90 százalékán nincs például telefon- és internetszolgáltatás. A vállalat a kár értékéről egyelőre nem tudott információkat közölni, mivel annak felmérésre folyamatban van.

Az első szakértői becsléseket figyelembe véve a Magyar Telekom szerint egy-két hét alatt tudják csak teljesen helyreállítani a telekommunikációs szolgáltatást Kispesten.

A bankok közötti kártyaforgalom elszámolását végző Giro Bankkártya Zrt.-t hétfőn kora délután nem sikerült telefonon elérnie az MTI-nek. A megkérdezett bankok az MTI-t úgy tájékoztatták, hogy saját rendszereik működnek, azok a tranzakciók viszont akadoznak, vagy egyáltalán nem lebonyolíthatók, amelyek más bankokkal is összefüggésben vannak.

(MTI)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.