Hirdetés
. Hirdetés

Nincs több Barnes & Noble tablet

|

A Barnes & Noble felhagy a Nook tabletek gyártásával, ugyanis nem jövedelmező.

Hirdetés

A Barnes & Noble nemrég közzétette a negyedik negyedéves pénzügyi eredményét, amely a vártnál alacsonyabb, csak 1,3 milliárd dolláros árbevételt mutatott. Ehhez egy 118,6 millió dolláros veszteség is társult, ráadásul az is kiderült, hogy a Nook üzletág mindössze 108 millió dolláros bevételt termelt, ami 34 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. 

Hirdetés

A vállalat emiatt úgy döntött, ideje elhagyni a süllyedő hajót: többé nem gyártanak Nook hardvert, tehát tabletet. Ehelyett külső gyártókkal szeretnének leszerződni, és ha van érdeklődő partner, akkor a termékére felkerülne a Nook szoftver. 

A gyártás összességében túl nagy kockázatot jelent a cég számára, amelyet úgy döntöttek, nem vállalnak. Az olvasással kapcsolatos platformok és eszközök tervezését nem adták fel, de külső segítséggel szívesen maradnának még a tabletpiacon is. Ugyancsak nem kell lemondanunk egyelőre a Nook alkalmazásokról.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.