Hirdetés
. Hirdetés

Nincs vége a Windows 7 körüli böngészőcsatának

|

Egészen döbbenetes, de úgy fest, hogy a Windows 7-tel kapcsolatos böngészőügynek még mindig nincs vége. Most a Mozilla próbálkozik az Európai Uniónál, hogy a közösség még egyet rúgjon a Microsofton.

Hirdetés

A Mozilla koncentrált kampányba kezdett, hogy arra ösztökélje az Európai Unió trösztellenes ügyekért felelőseit: követeljenek többet a Microsofttól, mint amit a vállalat végül megígért a Windows 7-tel kapcsolatban.

Nem elég
Mitchell Baker
, a Mozilla Foundation korábbi vezérigazgatója és jelenlegi elnöknője, illetve Harvey Anderson, a Mozilla vezető jogtanácsosa még a múlt héten egy-egy hosszú blogbejegyzésben taglalják a Microsoft egyébként kielégítőnek tartott lépésével kapcsolatos aggodalmaikat és a változásokat, melyeket látni szeretnének a Windows 7-ben. (Anderson blogbejegyzésére mutat egy hivatkozás az előbb linkelt webhelyen, de álljon itt egy közvetlen hivatkozás is rá.) John Lilly, a Mozilla jelenlegi vezérigazgatója szerint ezek a blogbejegyzések annak az erőfeszítésnek a részei, amellyel a Mozilla a széles közönség elé tárja álláspontunkat: "Röviden összefoglalva a Microsoft javaslata jól hangzik, de a gyakorlatban az, ahogy véghez akarják vinni, már valami nagyon más."

Az Internet Explorert nem kell letölteni
Baker még a múlt héten arról írt, hogyha minden úgy alakul, mint ahogy azt a Microsoft megígérte, akkor az Internet Explorer még mindig nagyon előnyös helyzetet élvez; szerinte a jelenleg javasolt megoldás sem változtat azon, hogy az IE egyedülálló, privilegizált pozícióban legyen a feltelepített Windowsokban.

Anderson úgy gondolja, hogy ha az IE-t továbbra is összekapcsolják más Microsoft-termékekkel, főleg az Office-szal, akkor ez változatlanul jogtalan előnyhöz juttatja az Internet Explorert, hiszen más böngészőket külön kell letölteni, míg az IE ott lesz kéznél a gépen, felinstallálva.

A Mozilla azt szeretné elérni a Microsoftnál, hogy az európai országokban működő megoldást - vagyis hogy az IE 8 az első induláskor dobjon fel egy képernyőt, ami lehetővé teszi a konkurens böngészők közül való választást - vezesse be a világon mindenhol az értékesített Windows 7-ekben.

Az EU nem szabott határidőt a Microsoft fenti javaslatának elfogadásához, de mindenképp reagálniuk kell rá a közeljövőben, hiszen a Windows 7 október végén megjelenik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.