Hirdetés
. Hirdetés

Nőnek a monitorok, de nem veszünk

|

Bár egyre nagyobb méretű monitorok vannak a piacon, a kereslet csökken.

Hirdetés

Úgy tűnik, semmi nem ússza meg, hogy nyomot hagyjon rajta a PC-s üzletág zuhanórepülése. A piacelemzők ezúttal a monitorok helyzetét vizsgálták, és a lefestett összkép nem túl lelkesítő az ágazat szereplői számára. 

Az IDC elemzése szerint a piacon lévő monitorok képátmérője folyamatosan nő, ennek ellenére az eladások csökkennek. Míg tavaly a szabványos méretnek a 20,4 hüvelyk számított, addig 2017-ben várhatóan már a 21,4 hüvelykes méret lesz az alapértelmezett minimum. Az mindenesetre egyértelműnek mutatkozott, hogy a monitorgyártók is kénytelenek lesznek stratégiát váltani az asztali PC-k mélyrepülése miatt. 

A statisztikák szerint idén 134,4 millió monitor fogyhat, ami 9,9 százalékkal kevesebb, mint az IDC korábbi előrejelzésében szereplő érték. Ez 2017-re még tovább csökkenhet, a jelenlegi várakozások szerint olyan 113,6 millió darabra. Addigra a notebookok, a tabletek és az okostelefonok méginkább elveszik a piacot a monitoroktól. 

A képarányt tekintve továbbra is meghatározó marad a 16:9-es, amely jelenleg az összes képernyő 75 százalékára igaz. Valamivel kevesebb, mint 25 százalékon mozog a 16:10-es arány a kijelzők között. A legnagyobb gyártó jelenleg a Samsung a maga 14,4 százalékos részesedésével. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.