Hirdetés
. Hirdetés

Not YourSpace!

|

A cég megerősítette a híresztelést, valóban elbocsátja alkalmazottainak 30 százalékát. Éppen, amikor a konkurens Facebook megelőzte látogatószámban.

Hirdetés

A Rupert Murdoch News Corp birodalmához tartozó MySpace elbocsátja majdnem minden harmadik munkavállalóját. A lépés célja egyértelműen a költségcsökkentés. Az elbocsátásokról pont akkor döntöttek, amikor az erősödő konkurencia szorongatja a közösségi oldalt.

Mennyi? Harminc!
A kedden kiadott nyilatkozat szerint a MySpace-nek körülbelül 1000 alkalmazottja marad az elbocsátások után. A cég nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan hány fő dolgozott a szolgáltatáson, de a matematika vastörvényei azt sugallják, hogy nagyjából 400 fő veszti el az állását. Az elbocsátásokról szóló pletyka már hetek óta kering a neten. "Egyszerűen fogalmazva: a felduzzadt stáb megakadályozta, hogy eredményes és élénk, csapatorientált cég legyünk" - nyilatkozta Owen Van Natta a cég új vezérigazgatója. "Megértem, hogy ezek a változások fájdalmasak sokak számára, de ugyanakkor szükségesek a MySpace hosszú távú egészsége és kultúrája szempontjából."

A News Corp áprilisban nevezte ki Van Nattát a cég élére, aki a MySpace egyik alapítóját, Chris DeWolfe-ot váltotta a székben. A News Corp új, a digitális médiáért felelős vezetője, Jonathan Miller szerint a MySpace túl nagyra nőtt napjaink piaci lehetőségeihez képest.

Az elbocsátás a teljes struktúrát érinti, a cég a legtöbb alkalmazottat Los Angelesben foglalkoztatja. Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mikor értesítik az érintett alkalmazottakat menesztésükről.

Erősödő konkurencia
A MySpace-nek közben meg kell birkóznia az egyre erősödő Facebookkal is. Az elbocsátásokról szóló bejelentés azon a héten látott napvilágot, amikor több Egyesült Államokból érkező felhasználó kereste fel a Facebookot, mint a MySpace-t. A Facebook előnye - egyelőre - nem túl nagy. Májusban 70 278 000 hazai látogatójával szemben a MySpace 70 237 000-et tudott felmutatni. A Facebook így is kulcsfontosságú győzelemként könyveli el az eredményt, főleg úgy, hogy a MySpace amerikai látogatóinak száma 2008 októbere óta folyamatosan csökken. Ha a teljes látogatószámot tekintjük, akkor a Facebook előnye óriási. Áprilisban 307 millióan keresték fel az oldalt, míg a MySpace-t 123 millióan.

A News Corp részvényárfolyama, 4,2 százalékot esve, 9,41 dollárra csökkent a New York-i tőzsdén.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.