Hirdetés
. Hirdetés

Noteszgéppel San Franciscóba

|

A város vezetőinek már csak abban kell megegyezniük, hogy ki építi ki a Wi-Fi hálózatot, ki üzemelteti majd a rendszert, fizetős lesz vagy ingyenes.

Hirdetés

A város vezetése korábban az Earthlink-Google alkotta konzorciumot bízta meg a Wi-Fi hálózat kiépítésével, az elképzelések szerint a hálózatot a két cég saját költségén építette volna ki, a rendszer az ők tulajdonukban lett volna, ők feleltek volna annak üzemeltetéséről, karbantartásáról. A folyamatos bírálatok hatására azonban a városi tanács úgy döntött, hatástanulmányt készít arról, vajon hogy nem lenne-e kifizetődőbb, ha a hálózatot maga a város építené ki, az ő tulajdonában lenne, és ugyancsak ő üzemeltetné.

Egyes vélekedések szerint ha a város tulajdonában lenne a hálózat, akkor nagyobb ellenőrzése lenne az adatvédelmi kérdések felett, és garanciát jelentene arra vonatkozóan, hogy mindig a legújabb technológiát használják. Egy civil szervezet számításai szerint a város tulajdonában lévő hálózat költségei - ami 10 millió dollár körül vannak - öt éven belül megtérülnének. Ebben az esetben a Wi-Fi fizetős lenne, a megtérülési terv azzal számol, hogy a háztartások és vállalkozások 10 százaléka fizetne elő a szolgáltatásra, ami havi 15 dollárba kerülne (3150 Ft). Jelenleg csupán az a biztos, hogy San Franciscó virágos utcáit belepi a Wi-Fi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.