Hirdetés
. Hirdetés

Novell Linux földrengés előrejelzéshez is

|

A kínai földrengés-felügyelet a Novell SUSE Linux Servert választotta digitális földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául.

Hirdetés

A kínai földrengés-felügyelet (China Earthquake Administration - CEA) digitális földrengés-megfigyelő hálózatának szerverplatformjául választotta a Novell SUSE Linux Enterprise Servert. A Novell megoldását a hálózat 41 nemzeti, tartományi és városi szintű szeizmográfiai központjában és 360 városi állomásán vezetik be. A CEA a Kínában elérhető Linux disztribúciók tesztelését követően döntött a SUSE Linux Enterprise Server mellett.

A Novell és a SUSE Linux jól ismert márkanevek Kínában a Linux környezeteket illetően" - mondta a CEA egyik tisztviselője. "Döntésünkben fontos szerepet játszott a Novell kutatás és fejlesztés iránti elkötelezettsége, magas szinvonalú szolgáltatásai és műszaki támogatása, és még fontosabb, hogy olyan robusztus és megbízható operációs rendszert kínálnak, amely kiválóan alkalmas kritikus fontosságú alkalmazások futtatására - mint például a CEA digitális földrengés-megfigyelő hálózata. Biztosak vagyunk abban, hogy a Novellel kötött együttműködésünknek köszönhetően a kínai kormány magasabb színtű szolgáltatásokat tud nyújtani a kínai lakosság számára a földrengésfigyelő központok hatékonyabb működésének köszönhetően".

A digitális földrengés-megfigyelő hálózat segít a kínai kormánynak a földrengések előrejelzésében, így a megelőzhetőek a katasztrófák és azok potenciális hatásai a térségben. Hatékonyabbá válik a közbiztonság és növekszik a kínai lakosság életminősége. A többlépcsős projekt 2003-ban indult, első lépésben a szeizmográfiai földrengés-előrejelzőket, a mikroföldrengés-észlelő hálózatokat, valamint az elsősegély-képzési alapot hozták létre. Az észlelő hálózatok magas szintű technológiai rendszereket használnak, például aktív hibakeresést, földrengés-információs szolgáltatásokat és földrengés-vészhelyzeti rendelkezéseket, amelyek javítják a földrengések megfigyelését, az adatok digitalizálását, valamint a megfigyelés és az előrejelzés minőségét és gyorsaságát.

Roger Levy, a Novell alelnöke és a nyílt forráskódú megoldások részlegének ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a digitális földrengés-megfigyelő hálózat kiemelked jelentőségű nemzeti program Kínában, ezért is megtisztelő a Novell számára, hogy részt vehet egy ilyen fontos program megvalósításában. "Kína vezető Linux-szállítójaként továbbra is arra törekszünk, hogy a legjobb informatikai megoldásokat kínáljuk Kína, a régió és az egész világ számára" - tette hozzá Levy.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.