Hirdetés
. Hirdetés

Eltűnhet a Windows 7 E - Nyert az EU

|

Böngészőmentes Windows 7 helyett úgynevezett böngésző-választó képernyővel felvértezett rendszerek érkezhetnek Európába.

Hirdetés

A Microsoft megerősítette, hogy az Európai Bizottság korábbi ajánlásának megfelelően az öreg kontinensen árult Windows 7 operációs rendszereket böngészőválasztó képernyővel fogják értékesíteni, amellyel a felhasználók akár a rivális alkalmazások közül is kiválaszthatják az alapértelmezett böngészőjüket.

 

 

firefoxie.jpg

 

 

Ha az unió rábólint a redmondi szoftvercég legújabb javaslatára, akkor ennek megfelelően nem lesz az új operációs rendszernek böngésző nélküli változata, Windows 7 E sem.

Ez minden jel szerint így lesz, hiszen a Microsoft lépéséről elsőként az Európai Bizottság adott hírt, amely július 24-i közleményében üdvözölte a böngészőválasztó képernyő megjelenését. "A Windows 7 rendelkezni fog beépített Internet Explorerrel, de a felhasználók szabadon és egyszerűen választhatják más szoftvercég böngészőjét is alapértelmezettnek. Ennek megfelelően az OEM cégek beállíthatnak más böngészőt is alapértelmezettnek, valamint letilthatják az Internet Explorert is. A Bizottság üdvözli a megoldást, és a továbbiakban kivizsgálja, hogy a gyakorlatban így mennyire valósulhat meg a választás szabadsága" - olvasható a közleményben.

Hosszú húzza-vonna


Mint ismert, a Bizottság január 18-án értesítette a redmondi szoftveróriást a versenyfelügyeleti eljárás megindításáról, ami óta húzódik az ügy. Az Unió álláspontja szerint ugyanis a Windows operációs rendszerek részét képező Internet Explorer torzítja a versenyt a böngészők piacán.

Ezt a redmondi szoftveróriás már előzetesen és részlegesen igyekezte kezelni, mikor a Windows 7-ben már letilthatóvá tette a böngészőjét, ám az azonban érdemben nem hatotta meg a Bizottság képviselőit. Korábban például egy uniós hivatalnok úgy fogalmazott: "a deaktiváció lehetősége nem oldja meg a problémát." Hasonlóan elégedetlenek voltak a böngésző nélküli Windows 7 E ötletével is, mivel szerintük csak a böngésző-választó képernyő megjelenése oldhatja meg a problémát.

Az Opera beadványához később a Google és a Mozilla Alapítvány is csatlakozott, így felállítva az egységfrontot a beépített Internet Explorerrel szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.