Hirdetés
. Hirdetés

Nyilvános az első Blu-ray lemezes filmek listája

|

A Sony szórakoztató részlege megnevezte az első húsz filmet, amelyek a Blu-ray lemezekkel és lejátszókkal egy időben már kereskedelmi forgalomba kerülnek. Ezt a nagy adatátvitelű videó formátumot a Sonyn kívül több nagyobb vállalat is támogatja.

Hirdetés

A hivatalos bejelentés természetesen a Consumer Electronics Show-hoz kötődik: Ben Feingold, a Sony Pictures Home Entertainment elnöke szerint a HD minőségű képanyag és kiváló hangsávok mellett egyéb szoftveres tartalmakat is hordoznak majd a korongok.

Az ominózus 20 film a következő: Az Ötödik Elem, Bram Stoker's Dracula, Desperado, Egy maréknyi Dollárért, Navarone ágyúi, Hitch, A Repülő tőrök háza, Lovagregény, Kung Fu Hustle, Az utolsó tangó, Legends of the Fall, A kaptár, Robotzsaru, Érte-lem és Érzelem, Lopakodó, A lény, SWAT, XXX, Sólyom végveszélyben és Híd a Kwai folyón.

A lemezek ára pontosan nem ismert, de Feingold annyit mondott, hogy a jelenleg kapható prémium DVD-knél nem lesznek sokkal drágábbak. Érdekességként hozzátette, hogy a Dracula tömörítetlen audiósávval, míg a Sólyom végveszélyben és a Híd a Kwai folyón duplarétegű, 50 gigabájtos lemezeken érkezik.

A tartalomgyártók háromféle videótömörítési eljárás közül választhatnak. Ezek az MPEG-2 - amelyet a jelenlegi DVD-k esetében is alkalmaznak -, valamint a VC1 és az MPEG-4 eljárások, melyek jóval újabb technológiák. A Sony azonban az MPEG-2-t ajánlja a jobb képminőség érdekében. "Az új kodekek még nem elég kiforrottak" - mondta Feingold.

Nagyjából a második félévben tervezik Java alapú játékok elhelyezését a korongokon. Ekkorra már legalább havi négy film kiadását előirányozzák, amit a negyedik negyedre tízre szeretnének növelni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.