Hirdetés
. Hirdetés

Nyíregyházán tették le a dél-koreai W-Scope első európai üzemének alapkövét

|

Elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfilmet fognak előállítani.

Hirdetés

Letették az alapkövét az év harmadik legnagyobb magyarországi beruházásnak, amelynek keretében 300 milliárd forint értékben épít üzemet a W-Scope Nyíregyházán.

A dél-koreai vállalat hazánkban nyitja meg az első európai üzemét, amelyben évente 1,2 milliárd négyzetméternyi elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfilmet fognak előállítani és ezzel 1200 új munkahely jön létre az ország hetedik legnagyobb városában. A beruházáshoz nyújtott állami támogatás mértékét az Európai Bizottság előtt zajló notifikációs folyamat lezárását követően hozza majd nyilvánosságra a külügy.

Hirdetés

Mint ismeretes, Németországon és Kínán kívül egyedül Magyarországon van mind a három prémium német autómárkának gyártóbázisa, miközben hazánk jelenleg a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó kapacitásával rendelkezik, míg az exportban a ranglista ötödik helyén áll.

A dél-koreai vállalatok mára a harmadik legnagyobb beruházói közösséget alkotják az országban, és 2019-ben és 2021-ben is a kelet-ázsiai országból érkezett a legtöbb beruházás. A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly érte el először az ötmilliárd dollárt és ezzel rekordot döntött, ráadásul a volumene idén további 17 százalékkal bővült, így újabb éves csúcs várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.