Hirdetés
. Hirdetés

Nyitrai a frekvenciákról egyeztet a szolgáltatókkal

|

Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára egy találkozóra hívta meg a vezeték nélküli távközlés területén érdekelt szolgáltatók vezetőit - adta hírül az NFM.

Hirdetés

Az NFM kommunikációs főosztályának tájékoztatása szerint a július 13-i megbeszélésen a résztvevők a mobil távközlés frekvenciagazdálkodással összefüggő aktuális kérdéseit tekintik át a minisztériumban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a korlátos állami vagyonelemek közé tartozó frekvenciakészlet hatékony hasznosítását nemzetgazdasági érdeknek tekinti. A frekvenciagazdálkodással kapcsolatos szakmapolitikai kérdéseket, az állami vagyon értékének megőrzését ezért már idei feladatai között is kiemelten kezeli.

A kiadott közlemény szerint az infokommunikáció az új kormányzati struktúrában egységes irányítás alá tartozik. A területért felelős tárca és államtitkárság többször kinyilvánította szándékát az iparági párbeszéd megteremtésére. A találkozó alkalmat ad a további feladatok elvégzéséhez szükséges együttműködési keretek megteremtésére a szolgáltatókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.