Hirdetés
. Hirdetés

Nyitrai: dinamikus spektrumpolitikát Európának

|

Nyitrai Zsolt, a magyar soros EU-elnökség alatt a Távközlési Tanács elnöki tisztét is betöltő infokommunikációért felelős államtitkár az Európai Néppárt rendezvényén a spektrumpolitika kihívásairól beszélt. Meglátása szerint gyors és hatékony válaszokat kell adni ezekre az európai közösségnek.

Hirdetés

Brüsszelben Nyitrai Zsolt az Európai Néppárt Rádióspektrum-politikával foglalkozó rendezvényén megnyitóbeszédében jelezte: az európai közösségnek gyors és hatékony válaszokat kell adnia a kor legújabb technológiai kihívásaira. A szakpolitikus hozzátette: sebességet kell váltani, hiszen Európa globális versenytársai hasonló vagy nagyobb lélekszámú közösségek, ám a politikai rendszerük gyorsabban tud reagálni a kihívásokra, mint ahogyan jelenleg az Európai Unió.

Most annak jött el az ideje, hogy új perspektívákat nyissunk meg az európaiak előtt - mondtai, majd folytatta: a versenyképességi célok érdekében a magyar elnökség ezért úgy tekint az okos, flexibilis és dinamikus frekvenciagazdálkodás megteremtésére, mint az egyik legfontosabb versenyképesség-növelő eszközre.

A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a mobileszközök rohamos ütemben terjednek, a nemzetközi kiállításokon újabb és újabb mobil eszközöket mutatnak be, amelyeknek szükséges biztosítani a megfelelő frekvenciákat annak érdekében, hogy a növekvő adatforgalmat képesek legyenek kiszolgálni az európai szolgáltatók. Az államtitkár szerint az Európai Unió dinamikus, flexibilis, gyorsan reagáló és okos spektrumpolitikában érdekelt, ami lehetővé teszi, hogy az európai polgárok olyan szolgáltatásokhoz férjenek hozzá, amelyek kiszolgálják növekvő információigényüket és teljesítik elvárásaikat a digitális szórakoztatás, a mindennapi kapcsolattartás és az e-közigazgatási szolgáltatások tekintetében.

Az államtitkár meglátása szerint az Európai Bizottság Rádióspektrum-politikai programjavaslata nagyon jól támogatja a megfelelő spektrum-eszközökkel az európai szélessáv gyors térnyerését. Nyitrai emlékeztetett: a témakörben lefolytatott január 6-i budapesti tárgyaláson Neelie Kroes-szal, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnökével és Gunnar Hökmarkkal az Európai Parlament megbízott jelentéskészítőjével egyetértett abban, hogy még több frekvenciát kell elérhetővé tenni a szélessáv gyors kiépítésének elősegítése érdekében. Az államtitkár beszédében jelezte: a magyar elnökség a konszenzusos és megoldáskereső politikában érdekelt, ezért az Európai Parlament segítségét kérte a Rádióspektrum-politikai program mielőbbi elfogadása érdekében.


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.