Hirdetés
. Hirdetés

Nyomtatók szokatlan feladatokra 3: névjegykártya készítés

|

Nem ördöngösség a névjegy készítés és olcsóbban is jövünk ki, mint a gyorsnyomdában

Hirdetés

 

 

 Nyomtatók szokatlan feladatokra sorozatunkban beszámoltunk már speciális címkenyomtatókról, olvashattak a reklámcsík elkészítésének fortélyairól is. Mostani útmutatónk egy sokkal szélesebb körben használt papíráru, a névkártya (névjegykártya) házi tervezésében és elkészítésében nyújt segédkezet.

 

 

A legtöbb irodában található színes lézernyomtató, mégis a legtöbb kisvállalkozó nyomdában, gyorsnyomdában rendeli meg ezt a mindennapi üzleti életben lépten-nyomon használt árucikket. Pedig elkészítésének módja nem ördöngösség, ha a célnak legmegfelelőbb médiát választjuk, akkor még a vágással sem kell bajlódnunk és olcsóbban is jövünk ki, mint a nyomdában. Ráadásul saját irodánkban nincs minimális darabszám, így ha bármilyen adat változna, nem kell pazarlóan kidobnunk a fel nem használt darabokat. További előny, hogy minden korlátozás nélkül, szabadon választhatunk designt, elrendezést, betűstílust színt, mindent.

 

 

Talán sokan nem gondolnák, de magához a nyomtatáshoz nincs feltétlenül szükség különleges és drága hardverre, megteszi egy belépő szintű színes lézernyomtató vagy led nyomtató is. Követelmény, hogy a készülék képes legyen kezelni a vastag, négyzetméterenként 210 gramm körüli tömegű papírt is. Általában az egyenes papírutat (is) biztosító nyomtatók problémamentesen kezelik a szokatlan médiát, hiszen ilyenkor a mechanikát nem terheli pluszban a média meghajlításához szükséges erő is.

 

 

nevkartya nyomtatas oki
 
 Kattintson a képre a videó megtekintéséhez!

 

 

Videós tipp anyagunkban egy átlagos árú, kisebb irodákban használatos OKI színes led nyomtatóval teljesítjük a feladatot. Speciális, előre vágott OKI névkártya médiára dolgozunk, így nem kell bajlódnunk a vágással sem. A pontos elrendezés és illesztés érdekében az OKI színes nyomtatóihoz ingyen mellékelt OKI Template Manager 3 szoftvert használjuk a tervezéshez, mely ismeri a névkártya papírt és automatikusan elrendezi a kártyákat az A4-es lapon. A magyar nyelvű szoftver kezeléséhez nem szükséges előgyakorlat, aki dolgozott már irodai programokkal (például Word, Excel, esetleg PowerPoint), annak menni fog a névkártya készítés is.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.