Hirdetés
. Hirdetés

Nyomul a Samsung a lapkapiacon

|

Tárgyalásokat folytat a Samsung több okostelefon-gyártóval (köztük a ZTE-vel) mobil processzorlapkák szállításáról, melynek eredményeképpen közvetlen versenyhelyzetbe kerülhet nagy riválisával, a Qualcommal.

Hirdetés

A dél-koreai óriáscég profitjának a nagy része memórialapkák eladásából származik, és most a termékdiverzifikáció érdekében felpörgeti a mobilprocesszorok, képérzékelők és az autókba szánt lapkák fejlesztését. A Galaxy okostelefonok a cég Exynos mobil lapkái köré épülnek, amelyeket egyelőre csupán a kínai Meizu Technology cég veszi tőlük. A Samsung logikai lapkákat fejlesztő részlegének, a System LSI-nek a vezetője, Inyup Kang a Reuters hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy az összes eredetiberendezés-gyártó (OEM) céggel tárgyalnak. Kang, aki korábban vezető pozíciót töltött be a Qualcommnál, azt reméli, hogy valamikor 2019 első felében új ügyfelet fognak bejelenteni.

Hirdetés

A Samsung egy olyan helyzetben keres új partnereket, amikor az Egyesült Államok hét évig megtiltotta cégeinek alkatrészek eladását a ZTE-nek, mivel az illegálisan árút szállított a bojkott alatt lévő Iránnak és Észak-Koreának. Ez arra kényszerítette a ZTE-t, hogy sürgősen új szállítók után nézzen, habár pár napja arról érkezett hír, hogy Trump amerikai elnök gyorsan vissza akarja hozni az üzletbe a kínai gyártót. A Samsung a ZTE-vel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy még nem egyezett meg velük, és hogy minden gyártót egyenlően kezel.

A Samsung jelenleg még messze jár a mobil processzorok területén riválisaitól, a Qualcommtól és az Apple-től, de azáltal, hogy az Exynos lapkáit használja saját okoztelefonjaiban, a leggyorsabban növekvő szereplővé vált a szegmensben. A Counterpoint piackutató cég adatai szerint a System LSI üzletág 27 százalékos növekedést könyvelhetett el tavaly a leszállított lapkák számának tekintetében. A Qualcomm pozícióit ugyancsak fenyegeti a Huawei, amely szintén saját HiSilicon lapkáit építi be csúcsmobiljaiba.

Ahogy az okostelefon-piac növekedése lelassul, a Sansung logikai lapkákat gyártó részlege új területeken, például az autóiparban és az ötödik generációs mobil hálózatok (5G) piacán igyekszik növekedést elérni. Kang elmondása szerint tárgyalásokat folytatnak autógyártókkal - melyek közül egyet sem volt hajlandó megnevezni - az önjáró járművekhez való lapkák kifejlesztéséről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.