Hirdetés
. Hirdetés

Nyugodj békében Internet Explorer

|

A Microsoft megerősítette, hogy átnevezi böngészőjét.

Hirdetés

Egy ideje pletykálnak már arról, hogy a Microsoft hosszú évek után leváltja az Internet Explorer böngészőt egy új alkalmazásra. Kedden a vállalat megerősítette a híreket, jelezve, a Windows 10 már az új, egyelőre még csak Project Spartan kódnéven futó böngészővel érkezik majd.

Hirdetés

A Win10 egyes verzióiban még az Internet Explorer van beépítve, hogy biztosítsák, az új operációs rendszer használható a régi online eszközökkel és oldalakkal. De a cég lassan át fog váltani a még névtelen új alkalmazásra.

 

Jelenleg azt kutatjuk, mi legyen a Windows 10-ben használatos új böngésző neve – mondta Chris Capossela, a Redmontiak marketingvezére, egy tegnapi konferencián.

Az 1995-ben bemutatott, sokáig alapértelmezett böngésző nem volt képes megállítani a Chrome vagy a Firefox térnyerését. Az IE lassú volt, bugos, és friss operációs rendszer telepítésekor csak egyszer használták, valamelyik másik böngésző letöltéséhez. Az utóbbi években látható volt némi javulás, de a rossz hírnév miatt nem sikerült igazán magára találnia.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.