Hirdetés
. Hirdetés

Obama felpezsdítette a webet is

|

Több híroldal is jelentősen lelassult a beiktatás alatt.

Hirdetés

Barack Obama beiktatása a legfrissebb amerikai adatok szerint felpezsdítette az internetes forgalmat is, mivel sokan a webes közvetítéseket választották az esemény követéséhez. Az Egyesült Államokbeli Keynote Systems beszámolója szerint a világháló 40 legnagyobb forgalmú oldala 60 százalékkal lassult le a ceremónia alatt, az npr.org pedig szinten teljesen elérhetetlenné vált. A forgalmat jól illusztrálja, hogy például a WhiteHouse.gov oldalai egy átlagos naphoz képest tizenötször lassabban töltődtek be. S a CNN.com is nehéz pillanatokat élt át, mivel néhány nézőjét kénytelen volt várólistára tenni, mielőtt az elő adásba bekapcsolódhatott volna.

A CNN tárhely szolgáltatását is ellátó Akamai Technologies Inc. adatai szerint saját video stream szolgáltatásukat 5,4 millió ember követte egy időben, ami remek eredménynek számít, hiszen egy átlagos napon ritkán nő 2 millió fölé a látogatók száma. Ám nem rekordnak, mivel novemberben, a választás éjszakáján 8,6 millió felhasználót szolgáltak ki egyszerre.

 

obama.jpg


A cég Flash-re épülő Akamai EdgePlatform streaming szolgáltatását pedig 7 millió felhasználó vette igénybe egyszerre, amelynek így 800 Gbps terhelést kellett kibírnia. A teljes Akamai hálózatnak 12.15-kor volt a csúcsideje, mikor összességében 12 millió kérést kellett egyszerre kiszolgálniuk, 2 terabit/s-os adatátvitellel.

A beiktatás hivatalos oldala, a pic2009.org eleddig még nem tett közzé hasonló adatokat, az Alexa grafikonja alapján azonban a site szintén nagy terhelésnek lett kitéve. Azt viszont pontosan nem tudni, hogy a Microsoft Silverlight technológiáján keresztül mennyien tekintették itt meg az adást, de az Akamai adatai alapján Redmondban 7 milliós szám alatt nem igazán lehetnek elégedettek, hiszen az csak részsikernek számítana. Az oldalhoz hasonlóan eddig a CBS sem közölt látogatottsági adatokat, amely HD minőségben közvetítette Silverlight technológián keresztül az eseményt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.