Hirdetés
. Hirdetés

Obamával támadnak a spammerek

|

Obamával verik át a felhasználókat a spammerek.

Hirdetés

A Symantec legfrissebb spamjelentése szerint a válság és Obama megválasztása még jó ideig meghatározza a kéretlen levélforgalmat. A szokványos levélözön mellett azonban egészen furcsa, új módszereket is bevetettek a felhasználókra utazó bűnözők.

A hírverésre utazó spammerek az amerikai elnökválasztással kapcsolatos hamis kérdőív kitöltésére ösztönözték a látogatókat, a kérdőív kitöltésért ingyen ajándékot ígérve. Az egyik igazán különleges amerikai szavazással kapcsolatos – adathalászattal kombinált - spammódszer arra épült, hogy a szemetelők egy Barack Obamáról szóló dokumentumfilmet kínáltak DVD-n azoknak, akik megadták nekik hitelkártyájuk adatait.

Októberi spam-trendek
·    A spam mértéke az összes levélforgalmon belül októberben átlag 76,4% volt.
·    Lottózási spamek októberben is folytatták útjukat. Elindult egy spam üzenet, amely a FIFA Világkupával kacsolatosan azt hirdeti, hogy a címzett megnyerte a főnyereményt, 800.000 USD értékben, és a nyereményhez jutáshoz egy ügynöknek kell megadni a személyes adatait.
·    Karácsony közeledtével a spamelők elkezdték használni a karácsonyi témákat, hogy felhívják a figyelmet az üzenetükre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.