Hirdetés
. Hirdetés

Office 2010: nincs többé Ctrl, Alt, Del?

|

Az irodai programcsomag 2010-es verziója csak jövőre jelenik meg, de egyre több információ lát róla napvilágot. Megújul a szalag, a SharePoint pedig megköveteli majd a 64 bitet.

Hirdetés

Újabb meglepő húzással állt elő a Microsoft marketinggépezete. A redmondi szoftvercég ugyanis az Office2010themovie domainen elérhetővé tett egy, az új Office-hoz kötődő film előzetesét. A hollywoodi trailerekre hajazó rövid filmecske meglehetősen látványosra sikeredett, s feldobta a labdát azoknak, akik az újdonságokat szeretnék kibogozni belőle. „Nincs visszaút. Nincs többé visszavonás. Nincs többé Ctrl, Alt, Del" - hangzik el a rövid bejátszásban.

 

office_film.jpg


Hogy pontosan mit is akartak ezzel mondani, lehet találgatni. Talán az utóbbival a program stabilitására igyekszenek utalni, de aki megnézi a fenti filmet, az rájöhet, hogy ez sok mindent jelenthet.

Többet az Office 2010 következő tesztverziójának megjelenési pillanatában tudhatunk talán csak meg, amely időpontig egyébként jól látható módon a fenti site is visszaszámol. A Los Angelesben zajló TechEd konferencián ugyanis a minap bejelentették, hogy az irodai programcsomag CTM verziója (Community Technology Preview) júliusban már elérhető lesz néhány kiválasztott tesztelő számára, aki nagy valószínűséggel tapasztalataikat blogjaikon is megosztják majd.

 

office2010.jpg


Ám addig sem vagyunk híján az irodai programcsomaghoz kötődő új információkból, hiszen a TechEd konferenciáról újabb képek szivárogtak ki az Office 2010-ről. Igaz elég rossz minőségűek, de jól látszik rajtuk, hogy az Office 2007-ben megjelent szalag újabb jelentős változások elé néz, és összességében is letisztultabbnak tűnik a programok kezelőfelülete.
 

SharePoint csak 64 biten

A konferencián egyébként a következő SharePoint Serverről is több információ vált publikussá. Ezek szerint a megújult csoportmunka-szoftvernek már csak 64 bites verziója lesz, amelyet csak szintén 64 bites Windows Server 2008, illetve 2008 R2 (Windows 7 Server) platformokon lehet majd futtatni.  SQL Serverek esetében pedig a 64 bites 2008-as és 2005-ös rendszerekkel fog együttműködni. Nem fogja már támogatni az Internet Explorer 6-os verzióját, csak az újabb böngészőkkel (beleértve a Safarit és a Firefoxot is). A Groove pedig új nevet kap, a jövőben SharePoint Workspace Manager-el találkozhatnak majd a felhasználók. A SharePoint Servert ezen kívül egy új szalaggal látják el, amely már képes lesz fogadni Silverlight kontrollokat is. Valamint a CMIS támogatás miatt nagyobb átjárhatóságot biztosít majd más rendszerek számára.

 

office-logo.jpg


A Microsoft web-oldalán egyébként már elérhető Office 2010 irodai csomag első tagja, az Exchange 2010 első publikus bétája, amely számos érdekes funkcióval is gazdagodott. Ilyen például a MailTips, amely gyakorlatilag a GMail-nél nemrég bevezetett pánikgombhoz hasonló. Segítségével a rendszer egy pár pillanatig kivár az üzenet elküldésével, hátha a felhasználó meggondolja magát. A hirtelen felindulásból megszült sorok íróinak ez hasznos funkció lehet. A MailTips többek között figyeli azt is, hogy éppen akinek küldenénk a levelet az irodában van-e, vagy azon kívül, s ezt jelzi a felhasználónak. A Microsoft célja így az, hogy csökkentse a szervezeteken belüli levélforgalmat a felesleges üzenetek kiszűrésével.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.