Hirdetés
. Hirdetés

Kapocs az Office és a Google között

|

Az OffiSync segítségével az Office-ban írt dokumentumainkat a Google felhőjébe menthetjük.

Hirdetés

Míg a webes szolgáltatásokkal is felvértezett Office 2010 csak jövőre érkezik, egy kis fejlesztőcsapat alkalmazásával már most lehetőségünk van arra, hogy a Microsoft irodai programcsomagjában készített dokumentumainkat közvetlenül az internetre mentsük. Nevezetesen a Google felhőjébe.

 

offisync1.jpg
 

 

A jelenleg még béta állapotú OffiSync ugyanis ötvözi a két rivális cég megoldását: egyrészt nem kell megválnunk a jól megismert Office-os programjainktól, amelyek kétségtelenül több beépített funkcióval rendelkeznek, mint a Google Apps webes alkalmazásai. Másrészt a Word, Excel és PowerPoint állományainkat közvetlenül elhelyezhetjük a Google Docs fiókunkba, hogy azokat később bárhonnan elérhessük (egy internetkapcsolat segítségével).

Az Office-ba beépülő modullal megnyithatjuk a Google tárhelyén lévő dokumentumainkat, majd ha végeztünk elmenthetjük a felhőbe művüket. Az OffiSync alkalmazással ezen túl egyszerűen kezelhetjük az internetre mentett állományainkat és az ott kialakított könyvtár-struktúrákat, megoszthatjuk a dokumentumokat, jogosultságokat kezelhetünk, kereshetünk a weben lévő fájljaink között, valamint e-mail üzenetet is küldhetünk a szerkesztőtársainknak.

 

offisync2.jpg

Az OffiSync beépülő modulja

 

Használatához egy Google Docs fiók, valamint XP, Vista, vagy Windows 7 operációs rendszer és Office 2003, vagy Office 2007 programcsomag szükséges. Ami mellett a fejlesztők elmondása alapján készül már a Mac-es verzió is. Az OffiSync végleges verziójában az InformationWeek információi szerint ezen felül már megtalálható lesz "frissítés" gomb a csoportmunka megkönnyítésére, valamint drag and drop módon beszúrhatóak lesznek az Office dokumentumokban a Google keresések, térképek és a képtalálatok.

A Riválisok

Persze mindemellett kérdés, hogy nem késett-e el egy picit az OffiSync. A megoldásnak ugyanis egyértelműen az Office 2010 a fő riválisa, amelynek a webes alkalmazásai gyakorlatilag már mind képesek lesznek arra, amit a kis fejlesztőcég megoldása most tud. Persze nagy valószínűséggel a Microsoft nem a Google tárhelyét fogja használni (a Skydrive logikus alternatívának tűnik), így talán később továbbra is hasznos lesz azoknak, akik a Google berkein belül kívánnak maradni.


A programnak azonban az egyetlen hátránya is ide vezethető vissza. Mivel a Microsoft termékeinél a Google Apps megoldásai kevesebb szerkesztési beállítással rendelkeznek, ezért amint elmentettünk egy állományt a felhőbe, megtörténhet, hogy a Google "visszabutítja" azt, s egy újabb megnyitásnál nem azt fogjuk látni, amit elmentettük.

 

zohoword.jpg

A rivális Zoho


Továbbá komoly konkurenciát jelenthet még a Zoho is, igaz ő nemcsak az OffiSync, hanem a Google és a Microsoft számára is. Az indiai start-up szolgáltatása ugyanis egyszerre jelent rivális a Microsoft Office irodai csomagjának, a Google tárhelyének és az OffiSync szinkronizáló megoldásának. Főleg, hogy ő mindezt egyben nyújtja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.