Hirdetés
. Hirdetés

Okosóra túl a csúcson

|

Viselhető kütyüvel rukkolt elő a Scania.

Hirdetés

A svéd vállalat bemutatja a tehergépkocsival kommunikáló karóráját. A Scania Watch többek között az üzemanyag-fogyasztásról, vezetési hatékonyságról, valamint az átlagsebességről ad információt, miközben e-mailek, üzenetek fogadására is képes, illetve jelzi a bejövő telefonhívásokat.

Hirdetés

Mattias Lundholm, a Scania Kapcsolódó szolgáltatásokért és megoldásokért felelős alelnöke szerint a viselhető technológia még korai szakaszában van, ismertsége viszonylag alacsony. „Izgalmas lehetőséget látunk abban, hogy a karórát összekapcsoljuk a tehergépkocsi technikai rendszerével és az órán megjelenítjük az ott elérhető információkat.”

A Scania az órát a Sony Mobile-lal közösen fejlesztette ki, az alapja a Sony SmartWatch3, amelyet a Scania Flottakezelő Rendszerével (FMS) integráltak. Az órához szükséges egy Android rendszerrel működő telefon is. Így az adatok, valamint a járművezető teljesítménye valós időben, vezetés közben is látható.

 

A Scania projektmenedzsere, Jonas Svanholm hozzátette: „Olyan technológiát akartunk kifejleszteni, ami teljes egészében a járművezető „barátjaként” viselkedik. A jelenleg elérhető flottakezelő applikációink az üzemeltetők és tulajdonosok számára készültek. A Scania Watch egy további lépést jelentve segíti a járművezető napi munkáját.”

Az órák első limitált, 999 darabból álló kiadása a Black Griffin nevet viseli. A Scania további fejlesztéseket tervez, illetve új funkciókkal szeretné bővíteni a jelenlegi lehetőségeket, amelyeket egyszerűen rá lehet majd tölteni a készülékre.

„A jövőben az óra képes lesz információt adni például a járművezető pulzusáról is.” – tette hozzá Svanholm úr. „Ezáltal a járművezetők számára előbb-utóbb egy sor egészségügyi szolgáltatás is elérhetővé válik.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.