Hirdetés
. Hirdetés

Okosotthon újdonságok

|

Az LG az Amazon Alexa és a Google Asszisztens szolgáltatásaival bővíti nyílt okosotthon platformját.

Hirdetés

Az LG Electronics (LG) célja, hogy partneri hálózatát bővítve minél több platformot és szolgáltatást vonjon be okosotthon fejlesztéseibe. A nyílt partnerség jegyében a cég az elmúlt évek során megbízható, szilárd ökoszisztémát épített fel okos készülékei köré. Ezek között ma már nemcsak intelligens háztartási eszközöket találunk, de mindenféle munka elvégzésére alkalmas robotokat is, melyek, ha kell, füvet nyírnak, takarítanak vagy éppen velünk társalognak. Az LG innovációit Berlinben, a szeptember 1-6. között megrendezett IFA szakkiállításon láthatja a közönség.

Hirdetés

Az LG minden idén bevezetett háztartási eszközét és gépét Wi-Fi kapcsolattal látta el, hogy a felhasználók minden korábbinál könnyebben kommunikálhassanak velük. A Smart InstaView Door-in-Door™ hűtő LG webOS okos platformja is kompatibilis az Amazon Alexa hangszolgáltatás összes kényelmi funkciójával. Alexa, több mint 15 000 beépített képesség birtokában, okos háztartási eszközök ezreit képes irányítani, miközben ha kell, zenét játszik, kocsit rendel vagy éppen a ház körüli tennivalókat időzíti.    

Az idei év újdonsága, hogy mostantól a Google Asszisztens is kompatibilis az LG összes okos otthoni készülékével, akár Google Home-ot, akár androidos telefont vagy iPhone-t használunk. A Google Asszisztenssel házi tennivalók egész sorát végeztethetjük el anélkül, hogy a kisujjunkat mozdítanánk - egy pillanat alatt ellenőrizhetjük, mennyi idő maradt hátra a mosásból, vagy például szólhatunk a hűtőgépnek, hogy több jeget készítsen. Mivel a Google Home asszisztense a felhasználók hangját is képes megkülönböztetni egymástól, a család minden tagjától elfogadja a parancsokat.  

Az Amazon Alexa és a Google Asszisztens mellett az LG saját intelligens hangalapú platformját, a DeepThinQ™-et is hasznosítja az új fejlesztésekben. A SmartThinQ™ központ az LG okos platformjának legfontosabb szereplője, amely nemcsak az okos eszközöktől, de szenzorai révén a Wi-Fi-vel, Zigbee-vel vagy Bluetooth-szal kapcsolódó hagyományosabb háztartási eszközöktől is be tudja gyűjteni az adatokat. A rövid értesítések formájában érkező információkat LCD képernyőn mutatja meg vagy beépített hangszóróján keresztül közli velünk a készülék.

Az LG Európában először a berlini kiállításon mutatja be intelligens robotjait, köztük a barátságos, kifejezetten közvetlen stílusú Hub Robotot. Az új robot több mint asszisztens: hangfelismerő technológiájával más okos LG eszközöket is képes irányítani, így a házimunkát igencsak kényelmessé teszi. Csupán egyetlen utasítás, és a szárítógépet forróról meleg fokozatra állítja vagy a másik szobában is bekapcsolja a klímát.

A berlini kiállítás másik két sztárja az LG repterekre tervezett kísérő, valamint tisztító robotja - mindketten a cég otthoni eszközökön túlmutató fejlesztési tevékenységének ikonikus eredményei. A reptéri kísérő robot az LG saját hangfelismerő platformját használja, és a szöuli Incheon Nemzetközi Repülőtéren beszélt négy legfontosabb nyelven - azaz koreaiul, angolul, kínaiul és japánul - kommunikál. Csak egy gyors pillantás az utas beszállókártyájára, és máris részletes tájékoztatást ad a járat indulásáról, a várható időjárásról és az utazás további részleteiről. A barátságos robot már teljes műszakban dolgozik Dél-Korea legnagyobb repterén, ahol kedvesen üdvözli az utasokat, a késésben lévőket pedig rekord gyorsassággal kíséri a kapuhoz.

Európában ugyancsak az IFA-n debütál először az LG fűnyíró robotja, amely akkurátusan, megbízhatóan, és ami legfontosabb, biztonságosan ápolja a kertet. A reptéri robotokban is megtalálható fejlett szenzorai révén pontosan felméri a gondjaira bízott területet, és minden akadályt - fákat, bokrokat, sövényeket - számon tart, hogy a lehető leghatékonyabban végezhesse munkáját.

"A hangfelismerő technológia kiemelt szerepet játszik IoT és egyéb okos megoldásaink fejlesztésében" - mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási gép és légkondicionáló üzletágának vezetője. "Továbbra is hiszünk a nyílt platformok stratégiájában, melynek köszönhetően annyi kényelmet és olyan sokféle szolgáltatást tudunk nyújtani vásárlóinknak, mint az iparágban szinte senki. A Google-lel, az Amazonnal és a többi piaci szereplővel kialakított kapcsolatunkat erősítve fejlesztéseinkkel egyre inkább a negyedik ipari forradalom fémjelezte korszak felé tekintünk." 

Az LG pénteken megnyíló standján várja az IFA látogatóit okos háztartási készülékeivel és IoT rendszereivel - az okos világítástól, az otthoni energia-menedzsement és biztonsági megoldásokon át a klíma és légtisztító termékekig.

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.