Hirdetés
. Hirdetés

Okostelefonból 3D nyomtató 99 dollárért

|

Egy elképesztő új 3D eszköz bármilyen iOS, Android és Windows okostelefon megjelenítőjéről kinyomtatja a képet.

Hirdetés

A Kickstarteren négy nap alatt 800000 dollárt gyűjtött az az új 3D nyomtató, amely az okostelefon képernyőjének fényét használja objektumok előállítására.

Az OLO 3D Inc. fejlesztése tulajdonképpen egy szétszedhető kocka, aminek az alja átlátszó: ezt kell a képernyőjével felfelé fordított mobilra állítani.

Bekapcsolás után az OLO okostelefon-alkalmazása a 3D terveket éles fénnyé alakít, ami a kockába öntött műgyantából kikeményíti a megjelenítőn látható objektumot. A nyomtatandó tárgy képének előállításához használhatunk meglévő könyvtárakat, vagy valamilyen 3D szkennelő szoftvert, például az Autodesk 123D Catch-et, és az OLO alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók egymás közt csereberéljék terveiket.

Maga a nyomtatás elég lassú, egy ötcentis labda előállítása majdnem három óráig tart. Viszont a felbontásra nem lehet panasz: a nyomtatási rétegek vastagsága 0,036 milliméter (gyors módban 0,12 milliméter).

Az OLO a Kickstarteren  jelenleg 99 dollárért kínálja a nyomtatót, de az őszi megjelenés után az ár 450 dollárra ugrik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.