Hirdetés
. Hirdetés

Okostelefont mindenkinek?!

|

Jönnek a nyílt platformok, egyre több funkció épül be a készülékekbe, csökkennek az árak. Ergó: a mainál többek számára nyílik meg az okostelefon-piac.

Hirdetés

Jóllehet manapság még csak egy viszonylag szűk réteg rendelkezik smart phone-nal, várhatóan egyre többen váltják ki egyszerű mobilkészüléküket okostelefonnal. Ez természetesen csak úgy lehetséges, ha a minőség tovább javul, a kínálat bővül, és a magas ár sem akadályozza a vásárlást. A gyártók - így például a Samsung - nagy erőkkel készülnek az okostelefonpiac "demokratizálására". Fontos lépés, hogy a hardver mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szoftverplatformokra.

A koreai gyártó budapesti fejlesztői napján új okostelefon-platformjának, a badának rejtelmeibe avatta be a hazai alkalmazásfejlesztőket. A bada a Samsung első saját fejlesztésű, nyílt platformja, amelyet számos új funkcióval láttak el, és amely fokozott hangsúlyt fektet a grafikára. Kunos Balázs, a Samsung mobilüzletágának vezetője rámutatott: a Samsung nem kíván szakítani a korábban alkalmazott mobilplatformokkal, a bada mellett megőrzi azokat is. Döntsenek a vásárlók és a fejlesztők.

A Samsung teljes ökoszisztémát épít ki a Bada-készülékek köré, amelybe - többek között - beletartozik a fejlesztői támogatás és az alkalmazásbolt. Működik egy Bada-szerver is, amellyel folyamatos kapcsolatot lehet létesíteni.

A Samsung első Bada alapú okostelefonja, a Wave májusban debütált a világpiacon. A készüléket júniustól már Magyarországon is be lehet szerezni.

Tavaly a világon 1,1 milliárd mobilkészüléket értékesítettek, ebből 227 milliót a Samsung.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.