Hirdetés
. Hirdetés

Októberben megkezdik az iPhone 3G forgalmazását Kínában

|

A China Unicom megkezdi az Apple iPhone 3G forgalmazását októberben. A források ? finoman szólva ? kaotikusak a modelleket és az árazást illetően.

Hirdetés

A kínai China Unicom mobilszolgáltató bejelentette, hogy októberben megkezdi az Apple okostelefonjának forgalmazását. Hogy a 3G modellek közül egészen pontosan melyiket fogják kínálni, az nem világos. A források 16 és 32 gigabájtos modellről beszélnek, ami azért furcsa, mert 32 gigabájt memóriával szerelt iPhone csak a GS verzióból létezik. Lehetséges, hogy valamilyen speciális verzió készült Kínának, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a GS is piacra kerül? A dolog egyáltalán nem világos és az előbbi változat is elképzelhető, mert abban mindegyik forrás egyetért, hogy a kínai iPhone-okból hiányozik a Wi-Fi funkció.

 

"A pontos időt tudjuk egyedül biztosan!" Az iPhone kínai piacra dobásával kapcsolatban több a kérdés, mint az ismert tény

 

Az biztosnak tűnik, hogy az elsőként a piacra kerülő készülékért 5000 jüant, azaz 733 amerikai dollárt kérnek a China Unicomnál, de hogy pontosan ez melyik verzióra vonatkozik, a fentiek okán nem bocsátkoznánk találgatásokba. Nyolc különböző szolgáltatási csomagot kínálnak a készülékhez, 126 jüantól 886 jüanos árig havonta. A csomagok 450 megabájttól 4 gigabájtig foglalnak magukban felár nélküli adatforgalmat, 120-880 ingyenes szöveges üzenetet, illetve 15-95 képüzenetet. A lebeszélhető idő pedig 320-3000 perc. Hogy még homályosabb legyen a kép, az sem világos, hogy a többi hat csomag mit tartalmaz pontosan, illetve hogy a csomagok mellé ki kell-e fizetnie az előfizetőknek a készülék teljes árát.

Az iPhone 3G és GS forgalmazásának kevés értelme lenne az azt kiszolgálni képes hálózat nélkül. A China Unicom, W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access) technológián alapuló 3G szolgáltatása hivatalosan október elsején kezd működni. A szolgáltatás elérhetőségéről, hogy teljes lefedettséget kell-e érteni a Kínai Népköztársaság alapításának ünnepére időzített premieren, szintén nincs információ.

Decemberben várható, hogy a China Unicom a Samsung Google Android alapú okostelefonjának is megkezdi a forgalmazását. A készülék ára 4500 jüan körül várható majd.

FRISSÍTÉS: cikkünk megjelenése után feloszlott a köd a forgalmazás körül - olvasson tovább!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.