Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó 1 GHz-es mobiltelefon processzor a láthatáron

|

Hamarosan az olcsóbb okostelefonokban is komoly, kár HD-videolejátszásra alkalmas számítási teljesítménnyel találkozhatunk.

Hirdetés

A Qualcomm MSM7x30 lapkakészlet képes HD-videó lejátszásra is, így hamarosan az olcsóbb okostelefonokban is komoly számítási teljesítménnyel szembesülhetünk.

Las Vegasban, a CTIA kiállításon fotózhatta le az Engadget munkatársa a Qualcomm MSM7x30 processzort, amint egy okostelefon prototípusban 720 soros HD-videót játszott le. Ez a lapkakészlet ugyan kevésbé modern, mint a jelenleg befutónak tartott Snapdragon, de a régebbi architektúra hátrányát 800 és 1000 MHz közötti ütemjel frekvenciájával kompenzálja. Ez átrendezheti némileg az okostelefonok piacát, erőteljesebb megoldást biztosítva az olcsóbb okos mobilokba is.

A prototípus (fotó: Engadget)

További részleteket a nonstop Mobil cikkében olvashatnak, ahol egy bemutatóvideón is megtekinthető a prototípus működése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.