Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó asztali HD DVD lejátszó

|

A kéklézeres technológiák háborújában a HD DVD megnyert egy jelentős ütközetet: az USA-ban már kapható az első, 200 dollárnál olcsóbb asztali lejátszó, ami ráadásul minőségi termék, neves gyártótól.

Hirdetés

A HD DVD tábor már korábban optimizmusának adott hangot a karácsonyi szezonnal kapcsolatban, miszerint az asztali lejátszók elterjedésében nagy előrelépés lesz az, amikor megjelennek az első, 200 dollárnál (nagyjából 35 000 forintnál) olcsóbb készülékek. Arra viszont csak kevesen számítottak, hogy az első fecske egy neves gyártótól származó, a legtöbb tesztben jól szereplő, második generációs lejátszó lesz.

A Toshiba 2007 augusztusában dobta a piacra a harmadik generációs lejátszóját. Ezzel párhuzamosan a második generációs HD-A2 lejátszók ára folyamatosan csökken, leginkább azért, mert ennek a darabnak a maximális felbontása 1080i. A legjobb, 1080p felbontás jelenleg 200 dollárét elképzelhetetlen, dehát valamit valamiért. Az amerikai Wal-Mart, Circuit City már 198 dollár körüli áron kínálja a HD-A2-őt és a Best Buy is hasonló lépésre készül.

toshibahda2.jpg
A Toshiba HD-A2 asztali lejátszó

Hogy az ajánlat még csábítóbb legyen, az Egyesült Államokban ha valaki bármilyen Toshiba asztai HD DVD lejátszót vásárol, az öt ingyen HD DVD filmet választhat magának, ha elküldi a vásárlást igazoló blokkot a megadott címre. Nem éppen a legvonzóbb címekből lehet választani, melyeket postafordultával elküldenek az illetőnek, de mindannyian ismerjük a mondást az ajándék lóról. A 2007 október elsejétől, 2008 február végéig érvényes promócióban egyébként nem csak a Toshiba asztali lejátszók, de a Microsoft Xbox 360 játékkonzolhoz kapcsolható, nagyjából 180 dolláros külső HD DVD meghajtó és számos HD DVD meghajtóval szerelt Toshiba számítógép is szerepel.

freehddvd.jpg
Néhány cím az ingyen HD DVD promócióból

Azt csak találgatni tudjuk, hogy Magyarországon mikor ereszkednek az árak az amerikai árszintre. Jelenleg a hazai piacon 80 000 forinttól indul a HD DVD lejátszók ára, viszont lejátszanivalót gyakorlatilag nem lehet találni hozzájuk. Ezzel szemben a Blu-ray játszók ára 120 000 forint körül kezdődik. Az egyik neves hazai online bolt kínálatában nagyjából 60 Blu-ray film szerepel, 8300-9000 forint körüli áron.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.