Hirdetés
. Hirdetés

Olcsó mobilok jönnek

|

Két olcsó mobiltelefont dobott a piacra a Nokia. Közben felerősödtek a pletykák, miszerint az Apple is egy olcsó iPhone-nal kívánja erősíteni pozícióját.

Hirdetés

Nokia 101
Nokia 101

A Nokia két, alacsony kategóriás, olcsó mobiltelefont dobott csütörtökön a piacra. A készülékeket valószínűleg a fejlődő piacra szánja, így nem tudni, hogy itthon találkozunk-e egyáltalán velük.

A Nokia 101-esnek az az érdekessége, hogy két SIM kártyát is el lehet benne elhelyezni egyszerre, így a telefonáló két hálózatot is használhat párhuzamosan. Az ilyen jellegű duál SIM kártyás telefonok az indiai piacon nagyon népszerűek. A Nokia 101-es ára 25 euró (7000 forint) körül alakul majd, adókat és kedvezményeket nem számítva, még ebben a negyedévben a piacra kerül.

A másik olcsó telefon a Nokia 100, amire egy kicsit még kell várni, a következő negyedévben érhető majd el, de 20 eurós (5500) ára igazán barátinak mondható.

A Nokia az utóbbi időben az okostelefonok piacán komoly veszteséget könyvelhetett el, mivel az androidos és a Apple készülékei komoly konkurenciának számítanak. A finn gyártó azonban az olcsó készülékek terén is komoly versenytársakkal kénytelen szembenézni, ott a ZTE és a G'Five szorongatják.

A mobiltelefon piacon felerősödtek az időről-időre visszatérő pletykák, miszerint az Apple egy olcsóbb iPhone 4-est szeretne kiadni, és a kínai mobilszolgáltatókkal meg is kezdte erre irányuló tárgyalásait. Az Apple eddigi stratégiáját ismerve azonban nagyobb a valószínűsége, hogy nem gyártanak butább és olcsóbb iPhone 4-est, hanem a következő, 5-ös modell megjelenése előtt olcsóbban igyekeznek megszabadulni a készletektől.

A piaci nehézségei ellenére a Nokia még mindig a világelső, ami az összes mobiltelefont illeti - a Gartner szerint 22,8 százalékos részesedéssel tartja a helyét. Második a Samsung 16,4 százalékkal, harmadik az LG 5,6 százalékkal, negyedik az Apple 4,6 százalékkal - igaz, ők az okostelefonok piacán az elsők. A Gartner további nevesített gyártói a listán: ZTE 3 százalék, RIM 2,6 százalék, HTC 2,4 százalék, Motorola 2,1 százalék, Huawei 2,1 százalék, Sony Ericsson 1,7 százalék - a többiek pedig 35,8 százalékot vesznek el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.