Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbb lett a .mobi doménnév

|

...de még mindig drágán mérik a mobiltelefonra optimalizált tartalmak megjelentetésére szánt végződéseket. Eddig 4000 darabot regisztráltak.

Hirdetés

Eléggé népszerű a multinacionális vállalkozások körében a .mobi doménvégződés, a vállalkozások kihasználják, hogy az internet hozzáférésre használható mobileszközök egyre népszerűbbek. Egyre több forrás, így például a BMW, a Rolls Royce vagy a Business Week webtartalma is elérhető már mobileszközökre optimalizált oldalakon.

Az elmúlt időkben megjelent internetes végződésekhez képest a .mobi eladások igencsak jól alakulnak. A regisztráció június 12-én kezdődött, ekkor a vállalkozások és cégek saját nevüket jegyezhették be. Ebben az időszakban a regisztráció 200 dollárba került két évre, és összesen 2000 nevet regisztráltak. Szeptember 26. óta bárki szabadon bejegyezhet bármilyen .mobi doménnevet, ennek ára 50 dollárra csökkent - az előbbihez hasonlóan ez is két évre szóló regisztráció ára. A díj csökkentése megtette a hatását, ugyanis az elmúlt napok során 2000 újabb nevet jegyeztek be. Persze a .mobi végződés még mindig nem tartozik a legolcsóbbak közé. Összehasonlításképpen: a .com domnnév regisztrációjának ára 12 dollár két évre.

A másféle végződésű webes címek regisztrációjától eltérően a .mobi végű neveket csak akkor lehet aktiválni, ha tulajdonosa már a megfelelő tartalmat is elkészítette. A mobileszközökön keresztüli internetezés nem meglepően Ázsiában a legnépszerűbb, ott az internetkapcsolatok kétharmada egy mobilkészülékeken keresztül jön létre.

A .mobi regisztrációt egy 13 tagú nemzetközi konzorcium végzi: tagjai az Ericsson, a GSM Association, a Google, a Hutchinson, a Microsoft, a Nokia, az Orascom Telecom, a Samsung Electronics, a Syniverse, a Telefonica Moviles, a Telecom Italia, a T-Mobile és a Vodaphone.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.