Hirdetés
. Hirdetés

Olcsóbbak a NAND flash lapkák

|

Július második felében 6-9 százalékkal csökkentek a vételárak.

Hirdetés

A NAND flash lapkák felhasználási területe igen tág, hiszen a memóriakártyák és a pendrive-ok mellett a beágyazott tárhelyeknél és az SSD-knél is alkalmazzák őket, többek között. Ez már önmagában elég ok volt arra, hogy ez eladások őrült sebességgel törjenek fölfelé éveken keresztül, az árak pedig folyamatosan emelkedjenek

Az iparág szereplői talán túl magabiztosak is voltak, hiszen most mégis csökkenésről számoltak be az elemzők. Július második felében a NAND flash chipek árai 6-9 százalékkal estek vissza. 

A változás egyik oka az, hogy az év elején még hiány volt a NAND lapkákból - éppen ezért az OEM-gyártók be akarták magukat biztosítani, és hatalmas rendeléseket adtak le, nehogy megint kényes helyzetbe kerüljenek. A taktika most visszafelé sült el mindkét fél számára, amit nem segít az sem, hogy a notebook- és tabletgyártók is gyengébb eladásokra számítanak. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.