Hirdetés
. Hirdetés

Oltári nagy hiba a Windows 10-ben

|

Több országból jelentik felhasználók, hogy megszűnt számítógépükön az operációs rendszer aktiválása. A Microsoft dolgozik a hiba kijavításán.

Hirdetés

Hirdetés

Egy aktivációs hiba miatt megszűnt jó néhány Windows 10-et futtató számítógép aktiválása annak ellenére, hogy nem változtattak a hardverkonfiguráción vagy telepítették újra az operációs rendszert, számoltak be a kellemetlen jelenségről felhasználók internetes fórumokon. Az érintettek száma folyamatosan nő. A Microsoft támogatási fórumán meg is erősítették, hogy tudnak a problémáról, amelyet több országból jelentettek, és a szoftvergyártó szakemberei azt tanácsolták az érintetteknek, hogy várjanak egy-két napot, mire elkészülnek a javítással.

A Microsoft kiadott egy közleményt is a problémával kapcsolatban, amely a Pro változatot érinti. A közlemény szerint az aktiválás megszűntét Japánból, Koreából, Amerikából és több más országból jelentették A jelenséget a Microsoft aktivációs szervereinek a hibája okozza.

Pénteken, november 9-én a Microsoft frissítette az érintett Windows 10 Pro felhasználóknak szóló közleményét az aktiválás megszűnésével kapcsolatban. Ebben azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a megszokott módon használják tovább a Windows 10 Pro operációs rendszert, és a vízjel (ez azokon a Windows-példányokon jelenik meg, amelyek nem legálisak) 24 órán belül el fog tűnni a képernyőről, mivel az aktivált állapotot automatikusan vissza fogják állítani. Manuális megoldásként azt ajánlja a Microsoft, hogy a Gépház Frissítés és biztonság moduljának Aktiválás oldalán futtassák az érintettek a hibaelhárító eljárást (ha egy számítógép aktiválva van, ez a lehetőség nem áll rendelkezésre).

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a probléma hány felhasználót érinthet világszerte, és hogy milyen hiba okozza az aktiválások megszűnését. Az biztos, hogy a Microsoft közösségi fórumán a témához való hozzászólások száma cikkünk írása idején már meghaladta az 1200-at.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.