Hirdetés
. Hirdetés

Önállóság a RoboBraille-lel

|

Konferenciával zárult a szolgáltatás bevezetése.

Hirdetés

2015. január 12-én az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán került megrendezésre a nemzetközi RoboBraille szolgáltatás magyarországi bevezetését lezáró szakmai konferencia. Az internetes szolgáltatásnak köszönhetően számos, korábban egyáltalán nem vagy csak nehezen olvasható dokumentum válik hozzáférhetővé a vak, gyengénlátó, diszlexiás és más, olvasásban akadályozott ember számára.

Hirdetés

A Dán Vakok és Gyengénlátók Oktatási Központjának kezdeményezésére elindult RoboBraille egy mindenki számára egyszerűen kezelhető e-mail és web-alapú szolgáltatás, amely automatikusan percek alatt képes a dokumentumokat átalakítani olyan alternatív formátumokra, melyeket látássérült és olvasási nehézségekkel küzdő felhasználók is használni tudnak.

A RoboBraille célja, hogy támogassa és ösztönözze a fogyatékkal élő felhasználók önállóságát az oktatási rendszerben és a munkaerő-piacon egyaránt.

A szolgáltatás az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány fejlesztői csapatának valamint a magyarországi partnerek együttműködésének köszönhetően mostantól magyarul is elérhető, és minden magánfelhasználó számára ingyenesen vehető igénybe.

 

A konferencián Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa mondott beszédet.

Az Európa-szerte az olvasásban akadályozott emberek százezreinek elégedettségét elnyerő, számos díjjal elismert szolgáltatás bemutatóját nagy érdeklődés övezte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.