Hirdetés
. Hirdetés

Online feladatbank érettségizőknek

|

Az interneten elérhető feladatokkal segíti a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara a programozás érettségire készülő diákokat és az őket felkészítő tanárokat.

Hirdetés

A Neumann Társaság közleménye szerint a Mester.inf.elte.hu címen elérhető weboldal a 2005 és 2017 közötti összes közismereti emelt és szakmai programozás érettségi feladatot tartalmazza. Az oldalra a diákok hat különböző programnyelven feltölthetik a kódjukat, a szerver pedig automatikusan kiértékeli a munkájukat. A rendszerben a tanárok nyomon követhetik diákjaik tevékenységét.

Hirdetés

Az oldalt eredetileg hétköznapi felhasználásra fejlesztette a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara: kifejezetten arra tervezték, hogy programozási feladatokat gyakorolhassanak rajta a programozás érettségire vagy tanulmányi versenyre készülő diákok.

A webhelyen eltérő nehézségű feladatok érhetők el: a programozás alapjainak gyakorlását segítő példák, valamint a középhaladó szintű gyakorlatok mellett a programozási versenyekre és a nemzetközi informatikai diákolimpiára való készüléshez haladó szintű feladatokat is meg lehet rajta oldani.

Az oldalra a diákok Google-fiókkal regisztrálhatnak, a feladatok megoldását tartalmazó forráskódokat C, C++, C#, Java, Pascal vagy Python programnyelveken tölthetik fel. Ezt követően a szerver automatikusan kiértékeli a diákok megoldásait, és azonnali visszajelzést kaphatnak a teljesítményükről.

A szolgáltatásra tanárok is regisztrálhatnak, akik Horváth Gyulától, a Neumann Társaság tehetséggondozási szakosztályának alelnökétől (horvath.gyula.hu@gmail.com) e-mailben igényelhetnek tanári jogosultságot a rendszerhez. Ezt követően az oldal adminisztrációs felületén saját tanulócsoportokat alakíthatnak ki, és folyamatosan nyomon követhetik a diákok feladat megoldásait, de még házi feladatot is adhatnak számukra, és ellenőrizhetik annak elkészítését is.

A Neumann Társaság csatlakozott a Digitális Összefogás kezdeményezéshez, amelynek keretében egyéb módszerekkel is segíti a lakosságot a koronavírus-fertőzés alatt. A tanárok számára távoktatásban használható ötleteket tartalmazó digitális tananyagot kínál honlapján, a titkarsag@njszt.hu címre küldött informatikai problémák elhárításában pedig a társaság szakértői segítenek. Szintén a társaság oldaláról ingyenesen tölthető le közösségimédia-tananyag, a koronavírussal kapcsolatos átverések kivédésében pedig az IT biztonsági tananyag ismeretei segítenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.