Hirdetés
. Hirdetés

Online zeneáruházat indít a Google

|

A Google Android üzletágának vezetője szerint a keresőcég egy egyedi, a Music Beta cloud szolgáltatásaihoz illeszkedő zeneáruház elindítását tervezi.

Hirdetés

Zeneáruházat indít a Google?
Zeneáruházat indít a Google?

Andy Rubin, a Google Android divíziójának vezetője szerdán a hongkongi All Things Digital AsiaD konferencián nyilatkozva jelentette be, hogy cége egyedi webáruházzal szeretné bővíteni „online zenedoboza", a Music Beta szolgáltatásainak körét.

 

A nemrég bemutatott cloud szolgáltatás ugyan lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a felhőben tárolják kedvenc zenefájljaikat, de online bolt egyelőre nem tartozik hozzá. Ez pedig, tekintve, hogy az Apple és az Amazon is rendelkezik saját zeneáruházzal, könnyen "piacilag kínos" helyzetbe hozhatja vállalatot.

Rubin egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy az online zeneletöltő rendszert, amely a konkurens megoldásokhoz képest más „Google-ösebb" lesz, „a közeljövőben" elindítják. Nyilatkozata megerősíti a CNET múlt heti értesüléseit: a Google valóban egy zeneletöltő szolgáltatáson dolgozik. A lap jól értesült forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a cég előrehaladott tárgyalásokat folytat a nagy kiadókkal.

A CNET már tavaly is beszámolt róla, hogy a Google megpróbált megállapodásra jutni a labelekkel, ám a tárgyalások akkor nem jártak sikerrel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.