Hirdetés
. Hirdetés

Önpusztító USB meghajtó érkezik beépített detonátorral – orosz fejlesztés, mi más

|

Nemcsak egy NAND memóriachipet és egy USB-NAND-híd/vezérlőt tartalmaz, hanem egy akkumulátort és egy elektromos detonátort is.

Hirdetés

A Rostec orosz high-tech konglomerátum új USB flash meghajtójába detonátort épített, amely képes megsemmisíteni az eszközben lévő NAND memóriachipeket. A detonátor manuálisan is aktiválható, a megsemmisítés pedig a felhasználó számára teljesen biztonságos - állítja a gyártó.

A Rostec vállalathoz tartozó Technodynamika által kifejlesztett USB-meghajtót úgy néz ki, mint egy hagyományos pendrive, de a hagyományos meghajtókkal ellentétben nemcsak egy NAND memóriachipet és egy USB-NAND-híd/vezérlőt tartalmaz, hanem egy akkumulátort és egy elektromos detonátort is. Amikor az eszköz végén lévő gomb megnyomásával aktiválódik, a detonátor a Rostec szerint "halmozott töltéssel égeti le a nyomtatott áramkört".

Hirdetés

"Ez az üzenet öt másodperc múlva megsemmisíti önmagát" a Mission Impossible filmsorozat egyik legismertebb mondata. A szöveget általában az önmegsemmisítés filmes jelenete kíséri, amely magában foglalja az égést, a savban való feloldódást vagy valami mást. A Rostec meghajtók esetében azonban a készülék burkolata sértetlen marad, ami garantálja a tulajdonosok biztonságát. Mindeközben még nem tudni, hogy a Technodynamika hogyan kívánja megvédeni a megsemmisítő gombot a véletlen aktiválástól.

A modern meghajtók, amelyek gyorsan törlik tartalmukat, általában AES-256-os kulccsal titkosítják a tárolt adatokat, és csak akkor teszik használhatatlanná az eszközt, amikor eljön az adatok selejtezésének ideje. Hacsak nincs hozzá egy félelmetes teljesítményű kvantumszámítógép, lehetetlen egy 256 bites kulcsot ésszerű idő alatt feltörni. Mégis, az igazi paranoidok számára, akik nem akarnak kockáztatni, a Rostec módszere minden bizonnyal előnyösebb, és "oroszosabb".

"Olyan új eszközt hoztunk létre, amely megbízhatóan képes megvédeni az információkat az illetéktelen hozzáféréstől: az adatok visszaállításának lehetetlenségét a szakértők bizonyították. A jövőben az eszközt tesztelni fogják a hosszú távú tárolás biztonsága, a mechanikai behatásokkal szembeni ellenálló képesség és az éghajlati tényezőkkel szembeni ellenálló képesség szempontjából. A tok különböző tervezési lehetőségein is dolgozunk majd" - mondta Igor Nasenkov, a Technodynamika vezérigazgatója. A Rostec eddig csak prototípus meghajtókkal állított elő, de egyedi megrendelésre mind a teljesítményt, mind a kapacitást konfigurálni tudja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.